Ucuz mu Ucuz Bisküvili Kek


MALZEMELER
100 gr. margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 litre süt
Yarım paket kakaolu bisküvi

HAZIRLANIŞI
Öncelikle derin bir tencerede yağı eritip, hemen unu üzerine ekleyip, sürekli karıştırarak 3-4 dakika kavuralım. Sonra üzerine tozşeker ve sütü aktararak yine sürekli karıştırmaya devam edelim. Muhallebimiz kaynamaya başladıktan 1-2 dakika sonra ocağın altını kapatalım ve ılımaya bırakalım. Öte yandan yuvarlak veya kare ya da dikdörtgen, orta boy ama kenarları en az 3-4 parmak yüksekliğinde bir kalıbı önümüze alalım.
İçine su koyarak her tarafını ıslatıp, fazla suyu dışarı boşaltalım. Şimdi de mikserle ılınan muhallebiyi en az 5 dakika çırpıp, iyice katılaştıralım. Sonra bu muhallebinin yarısını içini ıslattığımız kalıbın dibine dökelim. Üzerine bir sıra kakolu bisküviyi yan yana dizip, tekrar kalan ikinci parti muhallebiyi de onun üzerine gezdirelim. Sonra en az 3-4 saat buzdolabında bekleterek tatlımızın kıvama gelip, iyice katılaşmasını bekleyelim. En sonunda dolaptan çıkarıp, üzerine varsa tarçın ya da hindistan cevizi serpiştirelim. Dilimleyip, servise sunalım.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Uluborlu banagi


MALZEMELER
4 ADET PİDE
2 KG. KEMİKLİ KUZU ETİ
TUZ
KARABİBER
2 LT. SU

HAZIRLANIŞI
Önce su ile eti haşlayın. Yeteri kadar tuz ilave ettikten sonra, ayrı bir tabağa, pideleri küçük kareler şeklinde kesin.Sonra haşlanan eti ve suyunu, tabaktaki kesilmiş pideler üzerine güzelce yayın.

Kategori: Et Yemekleri.

Yukarı Git »

Uludağ Pilavı


MALZEMELER
3 su bardağı pirinç
100 gr tereyağı
2 su bardağı kestane
2 adet kesme şeker
1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et
1 çorba kaşığı kusu üzüm
1 adet havuç
1 adet portakal
1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, karabiber
tuz


HAZIRLANIŞI
3 su bardağı pirinci ayıklayın, 1 saat kadar tuzlu suda bekletin. Bol suyla yıkayın. 100 gram tereyağında pirinci kavurun.Fırında pişirilmiş 2 su bardağı kestaneyi, kavrulan pirince ilave edin.
Üzerine 3 su bardağı sıcak su, 2 adet kesme şeker, 1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et, 1 çorba kaşığı kuru üzüm, 1 adet kibrit çöpü biçiminde doğradığınız havucu ilave edip karıştırın. 20 dakika kısık ateşte pişirin.
Ateşten aldığınız pilava, 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu, 1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, karabiber ekleyin. Servis tabağına alıp, dağ şekli vererek servis yapın.

Kategori: Pilavlar.

Yukarı Git »

Uludağ Usulü Ciğer / Bursa


MALZEMELER
2 tane kuzu ciğeri
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı un
1 demet dereotu (incecik kıyılmış)
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Öncelikle, ciğerin zarını çıkartıp, uzun piyaz yani parmak şeklinde doğrayın. Üzerine tuzunu serpip, bir tepsinin üzerinde un ile harmanlayıp karıştırın.
Öte yandan bir tavaya tereyağını koyup, yağ eriyince unladığınız ciğeri yağda hafifçe, 15 dakika kavurun. Kavrulunca, yağdan el kevgiriyle süzdürerek çıkarın ve üzerine kırmızı toz biber serpip, karıştırın. En üste de dereotunu ince ince doğrayıp, servise sunabilirsiniz.
Arzu Bahadır/Bursa

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Un Helvası


MALZEMELER
½ paket margarin
2 su bardağı un
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 paket çam fıstığı

HAZIRLANIŞI
Yağ eritilir. Önce fıstıklar eritilen yağda çevrilir, daha sonra un ilave edilerek çevirmeye devam edilir. 20 dakika kadar bu işlem sürdürülür. Diğer tarafta süt, şeker ve su kaynatılarak bu hamurun üzerine dökülüp, su çekene kadar pişirilir, arzuya göre tarçın ilave edilebilir.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [2/8] Önceki 1 2 3 4 5 Sonraki