MALZEMELER
Köfte Harcı İçin;
2 su bardağı ince köftelik bulgur
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı un
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
1 adet orta boy kuru soğan
2 su bardağı haşlanmış nohut
Sos İçin;
2-3 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı domates salçası
HAZIRLANIŞI
Önce bulgur derin bir kaba koyularak ve üzerine 2 su bardağı ılık su eklenerek yaklaşık 10-15 dakika kadar yumuşayıp, şişmesi beklenir. Sonra üzerine çok ince yemeklik, kıyılmış kuru soğan, tuz, kırmızı biber eklenerek iyice yoğrulur. Şimdi bu köfte harcından kabuklu fındık büyüklüğünde parçalar koparak elde yuvarlayalım ve bir tepsinin içine bu misket köfteleri dizip, beklemeye bırakalım. Bu arada akşamdan soğuk suyla ıslamaya bıraktığımız nohutu süzdürüp, haşlamak için üzerine çıkacak kadar su ilavesiyle ateşe oturtalım. İyice yumuşayan nohutları süzdürüp, bir kenara alalım.
Şimdi de çorbayı hazırlamak üzere derin bir tencereye, 6-7 su bardağı su ekleyelim. Su kaynamaya başlar başlamaz bulgur köfteleri ile haşlanmış nohutu ekleyip, köfteler yumuyaşıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirelim. Bu arada da çorbanın sosunu hazırlamak üzere bir tavada yağı eritip, salçayı ekleyip, 2-3 dakika karıştırarak kavuralım. Üzerine kuru naneyi ilave edip, 1-2 dakika daha pişirip, sosun altını söndürelim. Sonra da bu salçalı sosu çorbamızın içine karıştırarak ilave edip hep birlikte 1-2 dakika daha pişirip, altını söndürelim.
Çorbamız servise hazırdır.
Elvan Uçar/Denizli
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 paket tortellini
8 adet mantar
1 bardak hazır çiğ krema (marketlerde satılır)
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı dereotu
4 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Makarna tenceresine tuz atıp az su koyun, kaynatın. İçine tortelliniyi atıp 8-10 dakika haşlayıp, süzün (süzmeden evvel suyundan 1 bardak ayırın).
Mantarları yıkayıp ince ince doğrayın. 1 kaşık margarinde pembeleştirin. Üzerine ayırdığınız 1 bardak makarna suyunu dökün. Krema, dereotu, parmezan peyniri, karabiber ve tuz ilave edin. Hazırladığınız sosu 4-5 dakika kaynatın, sosu tortellini ile karıştırıp servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 su bardağı mısır unu veya
1 su bardağı un + 1 su bardağı mısır unu
Alabildiğince su (kulak memesi kıvamında bir hamur olacak)
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Derin bir karıştırma kabının içinde mısır ununu, tuz ve aldığı kadar su ile yoğuralım. Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapalım. 30 dakika kadar dinlendirip, ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak unlu bir tezgahta, merdane ile hemen hemen çay fincanı tabağı büyüklüğünde ve yarım santim kalınlığında açalım. Şimdi de altı yapışmayan bir teflon tavayı kızdıralım. Hazırladığımız Tortilla?ları yağsız tavada çevirerek pişirelim.
İçine avokado sos koyarak servise sunabilirsiniz.
SOSUN TARİFİÖncelikle soğanları, yeşil biberleri ve maydanozları ince ince kıyalım. Domateslerin kabuğunu soyarak küçük küçük doğrayalım.
Öte yandan yumuşamış ve olgunlaşmış avokadoları yıkayıp, ikiye bölerek, çekirdeklerini çıkaralım. Bir kabın içinde çatalla biraz ezelim. İçine kıyılmış soğanları, biberleri, domatesleri, maydanoz ve toz kişnişi katalım. Tuz ilave edip, hepsinin üzerine limon suyunu dökerek hep birlikte karıştıralım.
Avokado Dip?i mısır veya patates cipsleri ile servis yapabilirsiniz. Ya da tortillanın içine koyup, dürüm yapabilirsiniz.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 adet göbek marul
1 sap yeşil soğan
1 demet maydanoz
3-4 dilim kuru peksimet (veya bayat ekmek)
1 su bardağı kalamata zeytini
Sos için;
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
½ adet limonun suyu
2 yemek kaşığı balsamik sirke (veya elma sirkesi)
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Önce marulu yaprak yaprak ayırarak iyice yıkayalım. Bir salata tabağının içine, elimizle irice parçalayarak koyalım. Yeşil soğanı ayıklayıp, yıkadıktan sonra 2-3 santim boyunda doğrayalım. Maydanozu da ayıklayıp, yıkayıp irice doğrayalım ve bütün yeşillikleri karıştıralım. Şimdi kuru peksimet dediğimiz fırında kurutulmuş ekmek veya bayat ekmeği derin br kapta 3-4 bardak suyla ıslatalım. İyice ıslanan ekmekleri avucumuzla sıkıp, suyunu sızdıralım. Sonra salata tabağındaki yeşilliklerin üzerine ekmekleri gezdirelim. Öte yandan bir kasede, sızma zeytinyağı, limon suyu, balsamik sirke ye da elma sirkesiyle beraber tuzu karıştırıp, çatalla iyice çırpalım. En sonunda bu sosu ekmeklerin üstüne gezdirelim. İri kalamata zeytinleriyle süsleyerek servise sunalım. İsterseniz süslemede ek olarak doğranmış havuç dilimleri de kullanabilirsiniz.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 adet yumurta
Yarım çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
2 yemek kaşığı rende taze kaşar peyniri (veya tost kaşarı)
2 çay kaşığı tereyağı
4 dilim salam
4 adet yeşil veya siyah zeytin (çekirdeği çıkarılmış)
Ayrıca: 4 adet Tost ekmeği
HAZIRLANIŞI
Bir kasenin içinde yumurtayı rende kaşarla karıştırıp, kırmızı toz biberi ekleyelim ve çatalla iyice çırpalım.
Öte yandan iki çay kaşığı tereyağıyla dört dilim tost ekmeğini yağlayalım.
Şimdi birinci tost ekmeğini önümüze alıp, üzerine iki dilim salamı yayarak yerleştirelim. Üzerine ikinci tost ekmeğini kapatalım. Sonra da yumurtalı peynirli karışımdan 1,5 yemek kaşığı kadar yani bol miktarda üstteki ekmeğin üzerine sürelim. En sonunda zeytinlerle süsleyip, 175 dereceye ayarlanmış fırın ızgarası veya mikrodalga fırına sürelim. Peynirli karışım iyice eridikten sonra çıkarıp, sıcak olarak servise sunalım.
Kategori: Sandviç - Kanepeler.
Yukarı Git »