[Değiştir]
MALZEMELER
Köfte Harcı İçin;
2 su bardağı ince köftelik bulgur
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı un
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
1 adet orta boy kuru soğan
2 su bardağı haşlanmış nohut
Sos İçin;
2-3 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı domates salçası
HAZIRLANIŞI
Önce bulgur derin bir kaba koyularak ve üzerine 2 su bardağı ılık su eklenerek yaklaşık 10-15 dakika kadar yumuşayıp, şişmesi beklenir. Sonra üzerine çok ince yemeklik, kıyılmış kuru soğan, tuz, kırmızı biber eklenerek iyice yoğrulur. Şimdi bu köfte harcından kabuklu fındık büyüklüğünde parçalar koparak elde yuvarlayalım ve bir tepsinin içine bu misket köfteleri dizip, beklemeye bırakalım. Bu arada akşamdan soğuk suyla ıslamaya bıraktığımız nohutu süzdürüp, haşlamak için üzerine çıkacak kadar su ilavesiyle ateşe oturtalım. İyice yumuşayan nohutları süzdürüp, bir kenara alalım.
Şimdi de çorbayı hazırlamak üzere derin bir tencereye, 6-7 su bardağı su ekleyelim. Su kaynamaya başlar başlamaz bulgur köfteleri ile haşlanmış nohutu ekleyip, köfteler yumuyaşıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirelim. Bu arada da çorbanın sosunu hazırlamak üzere bir tavada yağı eritip, salçayı ekleyip, 2-3 dakika karıştırarak kavuralım. Üzerine kuru naneyi ilave edip, 1-2 dakika daha pişirip, sosun altını söndürelim. Sonra da bu salçalı sosu çorbamızın içine karıştırarak ilave edip hep birlikte 1-2 dakika daha pişirip, altını söndürelim.
Çorbamız servise hazırdır.
Elvan Uçar/Denizli
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »