[Değiştir]
MALZEMELER
2 su bardağı mısır unu veya
1 su bardağı un + 1 su bardağı mısır unu
Alabildiğince su (kulak memesi kıvamında bir hamur olacak)
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Derin bir karıştırma kabının içinde mısır ununu, tuz ve aldığı kadar su ile yoğuralım. Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapalım. 30 dakika kadar dinlendirip, ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak unlu bir tezgahta, merdane ile hemen hemen çay fincanı tabağı büyüklüğünde ve yarım santim kalınlığında açalım. Şimdi de altı yapışmayan bir teflon tavayı kızdıralım. Hazırladığımız Tortilla?ları yağsız tavada çevirerek pişirelim.
İçine avokado sos koyarak servise sunabilirsiniz.
SOSUN TARİFİÖncelikle soğanları, yeşil biberleri ve maydanozları ince ince kıyalım. Domateslerin kabuğunu soyarak küçük küçük doğrayalım.
Öte yandan yumuşamış ve olgunlaşmış avokadoları yıkayıp, ikiye bölerek, çekirdeklerini çıkaralım. Bir kabın içinde çatalla biraz ezelim. İçine kıyılmış soğanları, biberleri, domatesleri, maydanoz ve toz kişnişi katalım. Tuz ilave edip, hepsinin üzerine limon suyunu dökerek hep birlikte karıştıralım.
Avokado Dip?i mısır veya patates cipsleri ile servis yapabilirsiniz. Ya da tortillanın içine koyup, dürüm yapabilirsiniz.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »