Rokfor Soslu Kremalı Spagetti


MALZEMELER
1 paket spagetti makarna

HAZIRLANIŞI
Öncelikle tuzlu, kaynar suda makarnayı 8-10 dakika kadar haşlamaya koyalım. Haşlanan makarnayı süzüp, kendi tenceresine alalım ve iki aşamalı olarak hazırladığımız sosu makarnaların üzerine aktarıp, tahta bir çatalla hafifçe karıştırıp, servise sunalım.
Eğer varsa rende parmesan ya da rende kaşarı da üzerine serpiştirelim, sonra servis yapalım.


SOSUN TARİFİ
Sosun Birinci Kısım Hazırlığı
Süt, krema ve tavuk suyunu ufak bir tencereye koyalım ve karıştıralım. Orta ısıya ayarladığımız ocakta sosumuzun ilk kısmı pişerken biz ikinci kısmı hazırlamaya geçelim.

Sosun İkinci Kısım Hazırlığı
Bir tarafta tereyağı ve unu küçük bir kasede bir çatal yardımıyla karıştırıp, iyice birbirine yedirelim.
Kaynayan sütlü kremanın içine, hazırladığımız unlu tereyağı hamurunu atalım, ancak sürekli karıştırıp, sosun topaklanmasını engelleyelim.
Muhallebi kıvamındaki sos pürüzsüz bir hale gelince ocağın altını söndürelim. Tuz ve karabiberini ekleyip, karıştıralım.
Sos soğumadan içine, bir kibrit kutusu büyüklüğünde rokfor peynirini rendeleyelim. Şimdi sosumuz hazır hale gelmiştir.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Rokforlu Kanepe


MALZEMELER
Uzun kıtır ekmek
Mayonez
Hardal
Rokfor peyniri
Süzme yoğurt
Yeşil zeytin turşusu
Domates
Ceviz
Kırmızı biber


HAZIRLANIŞI
Ekmeklerin üzerine mayonez ve hardal sürün. Rokfor peynirini, biraz mayonez ve yoğurtla birlikte ezin. Ekmeğin bir kısmına yerleştirin. Kenarına yeşil zeytin dilimlerini dizin.
Domates, ceviz ve kırmızı biberle süsleyin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Rokforlu Kiş


MALZEMELER
1 adet yumurtanın sarısı
150 gr. margarin
2 yemek kaşığı süt
1 tutam tuz
2,5 bardak su

Harç İçin;
4 yemek kaşığı krema
2 yemek kaşığı rendelenmiş beyaz peynir
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peynir
2 yemek kaşığı rendelenmiş rokfor peyniri
1 fincan süt
1 adet yumurta

HAZIRLANIŞI
Kremayı, beyaz peyniri, kaşar peyniri ve rokfor peynirini karıştırın. Sütü ilave edin. Çırpılmış yumurtayı karıştırın. Kenarda bekletin.
Bir kaba yumurtanın sarısını koyun. Margarini, sütü ve tuzu içine atın. Unu ekleyip, iyice yoğurun. 1 saat dolapta bekletin.
Kenarlarından 4 cm. kadar yükselterek, yağlanmış tart kalıbına yayın. Harcı hamurun üzerine dökün.
175 derecedeki fırında, üzeri pembeleşene kadar pişirin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Rokoko


MALZEMELER
1 paket krem santi
4 yumurta
1 bardak şeker
kakao
1 paket petit beurre bisküvi
2 bardak süt


HAZIRLANIŞI
Krem şantinin iki paketi de iki bardak süt ile hazırlanır. Yumurta ve şeker çırpılır, krem şantiye eklenip tekrar çırpılır. Bu karışım ikiye ayrılıp, yarısına kakao eklenir (istediğimiz miktarda)borcam tencereye bir torba geçirilip, bir kaşık beyaz bir kaşık kakaolu olmak üzere doldurulur. Üst sıralarda tam tersi kaşık kaşık konulur, bittiğinde üzeri düzeltilip, boyuna üç parçaya böldüğümüz bisküvileri dik olarak bitinceye kadar içine batırıp, tekrar üzerini düzeltip torbayla üzeri örtülür, buzdolabında bekletilir. Donduğunda torbanın üzeri açılıp ters çevrilir torba çıkarılır.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Rosa Keki


MALZEMELER
250 gr. margarin
1 kutu krem peynir
4 su bardağı + 1 yemek kaşığı toz şeker
5 adet yumurta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı limon rendesi
1 tutam tuz

HAZIRLANIŞI
Un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
Mikserde krema ve krem peyniri krema haline gelene kadar çırpın. Yumurtayı teker teker ekleyerek çırpın. Vanilya, limon suyu, un ve limon rendesini koyun. Hazırladığınız karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün. 180 derecelik fırında 35 dakika pişirin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [7/11] Önceki 5 6 7 8 9 Sonraki