[Değiştir]
MALZEMELER
1 paket spagetti makarna
HAZIRLANIŞI
Öncelikle tuzlu, kaynar suda makarnayı 8-10 dakika kadar haşlamaya koyalım. Haşlanan makarnayı süzüp, kendi tenceresine alalım ve iki aşamalı olarak hazırladığımız sosu makarnaların üzerine aktarıp, tahta bir çatalla hafifçe karıştırıp, servise sunalım.
Eğer varsa rende parmesan ya da rende kaşarı da üzerine serpiştirelim, sonra servis yapalım.
SOSUN TARİFİSosun Birinci Kısım Hazırlığı
Süt, krema ve tavuk suyunu ufak bir tencereye koyalım ve karıştıralım. Orta ısıya ayarladığımız ocakta sosumuzun ilk kısmı pişerken biz ikinci kısmı hazırlamaya geçelim.
Sosun İkinci Kısım Hazırlığı
Bir tarafta tereyağı ve unu küçük bir kasede bir çatal yardımıyla karıştırıp, iyice birbirine yedirelim.
Kaynayan sütlü kremanın içine, hazırladığımız unlu tereyağı hamurunu atalım, ancak sürekli karıştırıp, sosun topaklanmasını engelleyelim.
Muhallebi kıvamındaki sos pürüzsüz bir hale gelince ocağın altını söndürelim. Tuz ve karabiberini ekleyip, karıştıralım.
Sos soğumadan içine, bir kibrit kutusu büyüklüğünde rokfor peynirini rendeleyelim. Şimdi sosumuz hazır hale gelmiştir.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »