Izgara turna balığı


MALZEMELER
6 kişilik
1 kg turna balığı filetosu
1/2 su bardağı bira
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
1/4 su bardağı limon suyu
2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı acılı sos
çok acı kırmızı biber sosu
acısız kırmızı biber

HAZIRLANIŞI
Turna balığını 6 parçaya bölün. Derin olmayan bir kaba koyun. Yağı, birayı, limon suyunu, maydanozu ve tuzu karıştırıp, acılı sosu ve çok acı kırmızı biber sosunu ilave edin, hepsini balıkların üstüne dökün. Oda ısısında 1 saat bekletin, arka taraflarını çevirin. Daha sonra balıkları, iyice yağlanmış bir ızgarada ve kömür ateşinde çevirerek pişirin. Üzerlerini kırmızıbiber ile süsleyebilirsiniz.

Kategori: Deniz Ürünleri.

Yukarı Git »

Izgarada hindi eti


MALZEMELER
100 gr sirke
100 gr zeytinyağı
100 gr portakal suyu
1 tatlı kaşığı ketçap
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı tuz
8 adet hindi butu

HAZIRLANIŞI
Hindi etinizi temizleyip yıkayın. Sos malzemelerini karıştırın. Etlerinizin üstüne ufak yarıklar açın. Etinizi sosun içinde 24 saat beklettikten sonra ızgarada pişirin.

Kategori: Et Yemekleri.

Yukarı Git »

Izgarada İncirli Kuzu Filetosu ya da Beyti


MALZEMELER
10 adet şiş hazırlayacağımızı düşünürsek;
1?1,5 kilo civarında kuzu sırt fileto (beyti)
10 adet kuru incir
20 adet mantar
10 adet çarliston biber (ufak boy olsun)
8 adet domates (küçük boy olsun)

HAZIRLANIŞI
İlk önce mantarları yıkayıp, süzüp, hazır ediyoruz.
Daha sonra kuru incirleri, 20 dakika suyun içinde bekletip, süzüyoruz ve 4?e bölüyoruz.
Çarliston biberleri yıkıyoruz ve 3 cm kalınlığında halkalar şeklinde kesiyoruz.
İncirleri ve domatesleri tepelerinden 4?e bölüyoruz.
Şimdi de 10 adet mangal şişini önümüze alalım ve malzemeleri de şişlerin etrafına yerleştirelim.
Bir şişi elinize alın, şişe önce mantarı geçirip sonra et, domates, biber, incir, yine et, domates, biber, incir, yine et, domates, biber ve en sona yine mantarı takın.
Bu şekilde 10 adet şiş hazırlayın ve mangalda, barbeküde pişirmeye koyun, pişirme işlemini, fırın ızgarasında da yapabilirsiniz. Piştikten sonra sıcak servis yapalım. İncirli kuzu filetonun yanına baharatlı bulgur pilavı çok yakışır.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Izgarada Somon Filetosu


MALZEMELER
1 adet bütün somon balığını, el kadar yani sigara paketi büyüklüğünde filetolara ayıralım.

Balığın Terbiye ya da Marinası İçin;
4 yemek kaşığı soya sos
2 yemek kaşığı toz fesleğen
Tuz, karabiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz


HAZIRLANIŞI
Önce verdiğimiz terbiye malzemelerinin hepsini bir kapta karıştırarak sosumuzu hazırlıyoruz. Balıkları hazırladığımız terbiyenin içinde 3?4 saat bekletiyoruz.
Daha sonra hafifçe süzerek ızgaraya yerleştiriyoruz ve önlü arkalı pişiriyoruz.
Sonra da servis tabağına alıp, üzerine de zeytinyağı ve limon sos gezdirerek servise sunuyoruz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

İzmarit Tuzlaması (Gupas)


MALZEMELER
Yarım kg izmarit balığı
Tuz

HAZIRLANIŞI
Balıkların başını ayırmadan ayıklayalım, bol su altında yıkayıp, süzdürelim. İzmaritlerin içini dışını tuzlayıp, zeminini tuzla kapladığımız bir tabağa yerleştirelim. Üzerine tabak kapatıp buzdolabında 4-5 gün bekletelim. Bol su altında tuzunu akıtıp, bütün olarak servis yapalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [32/33] Önceki 30 31 32 33 Sonraki