[Değiştir]
MALZEMELER
1 adet bütün somon balığını, el kadar yani sigara paketi büyüklüğünde filetolara ayıralım.
Balığın Terbiye ya da Marinası İçin;
4 yemek kaşığı soya sos
2 yemek kaşığı toz fesleğen
Tuz, karabiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Önce verdiğimiz terbiye malzemelerinin hepsini bir kapta karıştırarak sosumuzu hazırlıyoruz. Balıkları hazırladığımız terbiyenin içinde 3?4 saat bekletiyoruz.
Daha sonra hafifçe süzerek ızgaraya yerleştiriyoruz ve önlü arkalı pişiriyoruz.
Sonra da servis tabağına alıp, üzerine de zeytinyağı ve limon sos gezdirerek servise sunuyoruz.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »