MALZEMELER
½ su bardağı pirinç
2 su bardağı su
2 su bardağı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı un
2 adet yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı toz karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı ufalanmış kuru nane
6 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
HAZIRLANIŞI
Pirinci yıkayın, süzün, sonra 2 su bardağı suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Orta boy bir tencerede tavuk suyu veya et suyunu kaynatın. Bir kasede yoğurdu, unu, yumurta sarılarını iyice karıştırın. Bu karışıma, tuz, toz karabiber ve kimyonu ekleyin, yine karıştırın. Kaynamış olan et suyu veya tavuk suyunun içine haşlanmış pirinci koyun. Hazırladığınız karışımı da ağır ağır tencereye boşaltın. Boşaltırken tahta kaşıkla devamlı karıştırmayı unutmayın. Böylece ağır ateşte 15 dakika karıştırarak pişirdikten sonra tencereyi ateşten alın.
Çorbayı sofraya çıkaracağınız zaman, bir tavada tereyağını eritin, kırmızı biber ile karıştırın. Servis yaparken bu yağı ve kuru naneyi çorbanın üzerinde gezdirin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 Su Bardağı Nohut (akşamdan ıslatılmış)
1 Çay Kaşığı Karbonat
1 Su Bardağı Yoğurt
1/2 Su Bardağı Un
2 Adet Yumurta Sarısı
5 Su Bardağı Su
1 Adet Tavuk Suyu Tableti
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
Tuz, Kırmızı Biber, Kuru Nane
HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak nohudu 1 çay kaşığı karbonat ilave edilmiş suda akşamdan ıslatalım. Ertesi gün nohutu yumuşayana dek haşlayalım.
Yoğurdu derin bir kap içinde 2 yumurta sarısı ile iyice karıştıralım İçine un ve biraz su ilave ilave ederek, topaksız bir kıvama gelene dek karıştıralım.Suyu, tavuk suyu tabletini ve haşlanmış nohutları da ilave edelim. Ağır ateş üzerinde ve sürekli karıştırarak çorbayı pişirelim.
Çorbanın pişmesine yakın tuzu ilave ederek, çorbayı ateşten alalım. Tereyağını küçük bir tavada eritelim. Kırmızı biber ve naneyi tereyağının içine ilave edelim. Bir iki kez çevirip ateşten alalım. Yağı çorbanın üzerine gezdirerek servis yapalım.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
750 gr ıspanak (ayıklanıp, bol suda bir kaç kez yıkandıktan sonra süzülmüş)
60 gr (4 çorba kaşığı) margarin
1 1/2 çay kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber
5 yumurta
1 1/4 litre (5 su bardağı) su
125 ml (1/2 su bardağı) sirke
300 gr yoğurt sosu
1 çay kaşığı kırmızı biber
HAZIRLANIŞI
Ispanakları hazırlamak için bir tencereye yarıya kadar su koyup, tuzu ekledikten sonra kaynatın. Su kaynayınca, ıspanakları katıp, 3-4 dakika haşlayın. Bu sürenin sonunda ıspanağı tencereden alıp, kevgire aktarın. Üzerinden soğuk su geçirin.
Sonra haşlanmış ıspanağı bir top gibi sıkarak suyunu süzün. Bir başka tencereye margarinin 2 çorba kaşığını koyup, orta ateşte eritin. Yağ kızınca haşlanmış ıspanağı ekleyip, çatalla karıştırarak ısıtın. 1/2 çay kaşığı tuz ve biberini katın.
Ispanak ısınınca tencereyi ateşten alıp, ıspanağı sıcak olarak bir kenarda saklayın. Yumurtaları poşe edin.
Önceden ısıtılmış tabaklara ıspanağı eşit miktarlarda yerleştirin. Üzerlerine yine delikli kaşıkla alınarak süzdürülmüş yumurtaları koyun. Yoğurt sosunu en üste kaşıkla gezdirin.
Küçük bir sahanda kalan 2 çorba kaşığı margarini orta ateşte eritin. Yağ kızınca kırmızıbiberi ekleyip iyice karıştırın. Biberli yağı yoğurt sosunun üzerine gezdirip, ıspanaklı çılbırı sıcak olarak servis yapın.
Kategori: Yumurta Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 adet yumurta
3 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
Şurup malzemesi :
5 su bardağı su
5 bardak toz şeker
yarım limonun suyu
HAZIRLANIŞI
Çukur bir kapta 4 adet yumurta ve 2 su bardağı toz şekeri kanştırın.Una karbonat ve yoğurdu katıp karıştırmaya devam edin.Bu karışımı yağlandığınız bir tepsiye dökün ve orta hararetteki fırında pişirin. Fırından çıkarınca üzerine kaynatılıp soğutulmuş şurup döküp, servis yapın.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 paket meyve şekerli bisküvi
1 yemek kaşığı diyet margarin (oda sıcaklığında erimiş)
1 çay kaşığı tarçın
2 bardak diyet yoğurt
1 bardak diyet süt
2 yemek kaşığı renksiz jöle
HAZIRLANIŞI
Bisküvileri yağ ile iyice karıştırın. Tarçını ekleyin. Yağ az gelirse, su ilave edin. Bisküvileri hamur haline getirin. Kenarı yüksek bir kaba, kenarlarını yükselterek yayın. Buzdolabında bekleterek, donmasını sağlayın.
Tel süzgeçle yoğurdun suyunu süzün.
Süt ile jöleyi eritin. Suyu süzülmüş yoğurdun içine atıp, karıştırın.
Hazırladığınız karışımı bisküvilerin üzerine dökün. En az 2 saat dolapta beklettikten sonra servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »