Yoğurt Çorbası

[Değiştir]

MALZEMELER
½ su bardağı pirinç
2 su bardağı su
2 su bardağı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı un
2 adet yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı toz karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı ufalanmış kuru nane
6 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

HAZIRLANIŞI
Pirinci yıkayın, süzün, sonra 2 su bardağı suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Orta boy bir tencerede tavuk suyu veya et suyunu kaynatın. Bir kasede yoğurdu, unu, yumurta sarılarını iyice karıştırın. Bu karışıma, tuz, toz karabiber ve kimyonu ekleyin, yine karıştırın. Kaynamış olan et suyu veya tavuk suyunun içine haşlanmış pirinci koyun. Hazırladığınız karışımı da ağır ağır tencereye boşaltın. Boşaltırken tahta kaşıkla devamlı karıştırmayı unutmayın. Böylece ağır ateşte 15 dakika karıştırarak pişirdikten sonra tencereyi ateşten alın.
Çorbayı sofraya çıkaracağınız zaman, bir tavada tereyağını eritin, kırmızı biber ile karıştırın. Servis yaparken bu yağı ve kuru naneyi çorbanın üzerinde gezdirin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »