Sakızlı İrmik Tatlısı


MALZEMELER
1 kg süt
12 yemek kaşığı toz şeker
12 yemek kaşığı irmik
100 gr margarin veya tereyağı
2 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı
2 yemek kaşığı susam

HAZIRLANIŞI
Orta boy bir tencerenin içine süt, toz şeker ve irmiği koyarak, orta ısıdaki ocağın üzerine oturtalım. Bir tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak, katılaşıncaya kadar pişirelim. Kaynamaya başladıktan 2 dakika sonra da ocaktan alalım. Sıcakken içine yağı ekleyip, karıştıralım.
Öte yandan ufak bir tasın içine kırdığınız yumurtaları iyice çırptıktan sonra ılınan irmikli karışımın içine aktaralım. Vanilya ve dövülmüş sakızı da ilave ettikten sonra tekrar karıştıralım. Bir taraftan da fırına dayanıklı, kenarları 2 parmak yüksekliğinde ve 30-35 cm ölçülerindeki orta boy kalıbın içini yumuşamış margarinle yağlayalım. Sonra da ılınan ve boza kıvamındaki irmik tatlımızı içine boşaltalım. Üzerine susamı serpiştirelim. 175 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika kadar pişirip, dışarı çıkaralım. Soğumasını bekleyip, dilimleyip, servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Sakızlı Muhallebi


MALZEMELER
1 çay fincanı toz şeker
1 çay fincanı buğday nişastası
2 paket damla sakızı
1 kg süt
1 paket margarin

Sos malzemesi :

3 çorba kaşığı pudra şekeri
2 çorba kaşığı kakao
1/2 paket margarin
2 adet yumurta

HAZIRLANIŞI
Süt ve buğday nişastasını şekerle pişirin. Ateşten alınca dövülmüş damla sakızı ve yanm paket margarini ilave edin. Soğuduktan sonra blender ile iyice çekip, çukur bir tabağa boşaltın.Eritilmiş margarini, pudra şekerini ve kakaoyu yumurta ile çırpıp, soğutulmuş muhallebinin üzerine boşaltın. Üzerini hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Sakızlı Muhallebi


MALZEMELER
4 su bardağı süt
1 kahve fincanı pirinç unu
Yarım kahve fincanı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
2-3 adet damla sakızı ya da 1 tatlı kaşığı sakız reçeli

Üzeri için;
1 tatlı kaşığı tarçın

HAZIRLANIŞI
Bir tencerede sütü kaynatın. Şekeri katarak kaynatmaya devam edin. Bir kasede pirinç unu ve nişastayı 1 yemek kaşığı suyla ezin. Birkaç kaşık kaynar süt alarak bu karışıma katın ve ocakta kaynamakta olan şekerli süte yavaş yavaş karıştırarak dökün. Topaklanmamasına dikkat edin. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak orta ateşte muhallebiyi pişirin. Ocaktan almadan 5 dakika kadar önce iyice dövdüğünüz damla sakızını ya da sakız reçelini katın. Kaselere paylaştırıp, ılıtın. Tarçın serperek servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Sakızlı Muhallebi (4 Kişilik)


MALZEMELER
4 su bardağı süt
3 kahve fincanı un
1 damla sakızı
1.5 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı hindistan cevizi
10 çilek


HAZIRLANIŞI
Bir kaba sütü boşaltıp içersine un, şeker, dövülmüş damla sakızını ilave ederek mikserde erittin. Ağır ateşte karıştırarak 15 dakika pişirin.
Pişirdiğiniz karışımı mikserde tekrar çırpın. Soğuduktan sonra üzerini hindistan cevizi ve çilekle süsleyip servis yapın.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Sakızlı Pasta


MALZEMELER
½ paket margarin
1 su bardağı un
1 litre süt
1 adet damla sakızı
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kakaolu bisküvi
1 su bardağı dövülmüş fındık veya ceviz

HAZIRLANIŞI
Margarini eritin, sürekli karıştırarak unu ekleyin. Pembeleşen una sütü azar azar ve karıştırarak ilave edin. Süt kaynamaya başladığında dövülmüş damla sakızını , şekeri ve vanilyayı ekleyin. Muhallebinin topaklanmaması için sürekli karıştırın. Koyulaşınca ateşten alın, yüksek devirli mikserle 5 dakika karıştırın. Fırın tepsisine alüminyum folyoyu döşeyin. Üzerine un halindeki bisküviyi yayın ve onun da üzerine muhallebi ve ardından dövülçüş ceviz yada fındığı yayın. Soğuması için serin bir yerde bekletin. Soğuyunca rulo haline getirin. Fındık ve cevizle süsleyin Düzgün kesilmesi için buzlukta 20 dakika bekletin.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [7/98] Önceki 5 6 7 8 9 Sonraki