Sakızlı İrmik Tatlısı

[Değiştir]

MALZEMELER
1 kg süt
12 yemek kaşığı toz şeker
12 yemek kaşığı irmik
100 gr margarin veya tereyağı
2 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı
2 yemek kaşığı susam

HAZIRLANIŞI
Orta boy bir tencerenin içine süt, toz şeker ve irmiği koyarak, orta ısıdaki ocağın üzerine oturtalım. Bir tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak, katılaşıncaya kadar pişirelim. Kaynamaya başladıktan 2 dakika sonra da ocaktan alalım. Sıcakken içine yağı ekleyip, karıştıralım.
Öte yandan ufak bir tasın içine kırdığınız yumurtaları iyice çırptıktan sonra ılınan irmikli karışımın içine aktaralım. Vanilya ve dövülmüş sakızı da ilave ettikten sonra tekrar karıştıralım. Bir taraftan da fırına dayanıklı, kenarları 2 parmak yüksekliğinde ve 30-35 cm ölçülerindeki orta boy kalıbın içini yumuşamış margarinle yağlayalım. Sonra da ılınan ve boza kıvamındaki irmik tatlımızı içine boşaltalım. Üzerine susamı serpiştirelim. 175 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika kadar pişirip, dışarı çıkaralım. Soğumasını bekleyip, dilimleyip, servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »