MALZEMELER
2 bardak arpa şehriye
2 yemek kaşığı margarin
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 adet sarı biber
1 adet kuru soğan
2 diş sarmısak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
1 kaşık margarini eritin. 2 bardak şehriyeyi içine atın, rengi koyulaşıncaya kadar kavurun. 4 bardak su ilave edip tuz atın. Suyunu çekene kadar pişirin.
Teflon tavada zar şeklinde doğradığınız soğanları rengi koyulaşana kadar kavurun. Tuz, karabiber, dövülmüş sarmısak ve küp şeklinde doğranmış biberleri ilave edin. 4-5 dakika soteleyin. Bütün malzemeyi pişen pilava karıştırıp servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
2 Diş Sarımsak
2 Havuç
1 Küçük Lahana
500 gr Yufka
1 Çarliston Biberi
1/2 Demet Taze Nane
1/2 Demet Maydanoz
2 Tatlı Kaşığı Pul Biber
100 gr Eritilmiş Margarin
HAZIRLANIŞI
Sarmısağı soyup ezin.
Lahanayı temizleyip yapraklarını ayıkladıktan sonra ince şeritler halinde doğrayın. Havucu temizleyip rendeleyin. Çarliston biberi temizleyip çekirdeklerini ayıkladıktan sonra ince halkalar halinde doğrayın.
Bir tavada zeytinyağını kızdırıp sarmısağı kavurun. Lahana ve havucu ilave edin. Nane ve maydanozu temizleyip ayıkladıktan sonra ince ince kıyın. Tavadaki karışıma ekleyip kavurmaya devam edin. Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
Yufkaları düz bir zeminde tek tek açıp üzerine eritilmiş margarini sürün. Ardından üçgenler oluşacak şekilde dörde veya sekize bölün.
Tavadaki karışımı yufka parçalarının geniş uçlarına yerleştirip yan kısımlarını içe doğru katlayıp sarmaya başlayın.
Bütün yufka parçalarını sardıktan sonra bir fırın tepsisini yağayıp içine yerleştirin. Tepsiyi fırına verip 30-40 dakika kadar pişirin. Sebzeli sigara böreğini yağda da kızartabilirsiniz. Böreği bir kağıt mutfak havlusunun üzerine alıp fazla yağını çektirin
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 Adet Soğan
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Adet Domates
2 Adet Yeşil Biber
3 Adet Yumurta
Kırmızıbiber, Tuz
HAZIRLANIŞI
Soğanların kabuklarını soyup piyazlık doğrayın. Tavada tereyağını kızdırın. Soğanları hafif ateşte kavurun.
Yeşil biberleri ince kıyın, domateslerin kabuklarını temizleyip küp şeklinde doğrayın. Kıyılmış biberleri ve ufak doğranmış domatesleri kavrulmuş soğanlara ilave edin. Tuz ve kırmızıbiber ekerek tavanın kapağını kapatın.
Domatesler suyunu çekince yumurtaları kırın. Yumurtalar pişince sıcak olarak servis yapın.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
500 gr somon balığı filetosu (yani tüm kılçıkları ayıklanmış ve sadece balık eti şeklinde hazırlanmış)
3 adet orta boy kabak
2 adet orta boy kereviz
10-12 adet mantar
1 adet orta boy kuru soğan
4-5 diş sarmısak
6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI
Önce sebzelerimizi doğrayalım. İnce, uzun kabakları hiç soymadan iyice yıkayalım ve saplarını keselim. Boylamasına ikiye bölüp, ortasındaki çekirdekli kısmı oyup çıkaralım. Sonra birer parmak eninde doğrayalım. Kerevizleri soyup, iri kuşbaşı et formunda doğrayalım. Mantarlar ister çiğ ister konserve olsun boylamasına ikiye bölelim. Soğanı yemeklik incecik doğrayıp, sarmısakları da ezelim.
En sonunda fileto somon balığını da kuşbaşı et formunda doğrayarak bir kenarda bekletelim.
Şimdi geniş ve derin bir tavaya zeytinyağını koyarak hafif kızdıralım. Soğan ve sarmısağı katarak 2-3 dakika kavuralım. Hemen içine bütün sebzelerle beraber somonu da ekleyelim. Başlayalım karıştırarak kavurma yani soteleme işlemine. Yaklaşık 5-6 dakika sonra sebzelerin ve balığın rengi dönmeye, iyice pişmeye başlayacaktır. Tuz ve karabiberini serpiştirelim. Artık sos malzemeleri olan; tereyağı, krema ve limon suyunu ekleyip, 10 dakika daha pişirelim. En son sözümüzü de incecik kıyılmış maydanozu ekleyerek söyleyelim.
Bu karışım, haşlanmış pilavın üzerine yerleştirilerek servis yapılabilir.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 su bardağı yeşil mercimek
Yeteri kadar su
1/2 çay bardağı zeytin yağı
2 adet orta boy patates (küp şeklinde doğranacak)
2 adet orta soğan (küp seklinde doğranacak)
2 adet havuç
4 adet sosis (4-5 mm kalınlığında dilimlenecek)
HAZIRLANIŞI
İlk önce mercimekleri bir taşım kaynatın ve bu suyu dökün. Soğanları ince kıyın ve zeytinyağında pembeleşene kadar sote yapın. Daha sonra 1 taşım haşlayıp süzdüğümüz mercimekleri içine katıp kaynatın. Mercimeklerin pişmesine 10-12 dakika kala küp şeklinde doğradığınız havuç ve patatesleri de ilave ediniz. Patates ve havucun pişmesine yakın ince ince doğradığınız sosisleri de ilave ederek 5 dk daha pişirin. Servis esnasında tabağınıza 1 tatlı kaşığı hardal ve 1 çorba kaşığı sirke ilave ederek yemenizi tavsiye ederim.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »