Sebzeli Somon Balığı Sotesi

[Değiştir]

MALZEMELER
500 gr somon balığı filetosu (yani tüm kılçıkları ayıklanmış ve sadece balık eti şeklinde hazırlanmış)
3 adet orta boy kabak
2 adet orta boy kereviz
10-12 adet mantar
1 adet orta boy kuru soğan
4-5 diş sarmısak
6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI
Önce sebzelerimizi doğrayalım. İnce, uzun kabakları hiç soymadan iyice yıkayalım ve saplarını keselim. Boylamasına ikiye bölüp, ortasındaki çekirdekli kısmı oyup çıkaralım. Sonra birer parmak eninde doğrayalım. Kerevizleri soyup, iri kuşbaşı et formunda doğrayalım. Mantarlar ister çiğ ister konserve olsun boylamasına ikiye bölelim. Soğanı yemeklik incecik doğrayıp, sarmısakları da ezelim.
En sonunda fileto somon balığını da kuşbaşı et formunda doğrayarak bir kenarda bekletelim.
Şimdi geniş ve derin bir tavaya zeytinyağını koyarak hafif kızdıralım. Soğan ve sarmısağı katarak 2-3 dakika kavuralım. Hemen içine bütün sebzelerle beraber somonu da ekleyelim. Başlayalım karıştırarak kavurma yani soteleme işlemine. Yaklaşık 5-6 dakika sonra sebzelerin ve balığın rengi dönmeye, iyice pişmeye başlayacaktır. Tuz ve karabiberini serpiştirelim. Artık sos malzemeleri olan; tereyağı, krema ve limon suyunu ekleyip, 10 dakika daha pişirelim. En son sözümüzü de incecik kıyılmış maydanozu ekleyerek söyleyelim.
Bu karışım, haşlanmış pilavın üzerine yerleştirilerek servis yapılabilir.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »