[Değiştir]
MALZEMELER
2 bardak arpa şehriye
2 yemek kaşığı margarin
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 adet sarı biber
1 adet kuru soğan
2 diş sarmısak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
1 kaşık margarini eritin. 2 bardak şehriyeyi içine atın, rengi koyulaşıncaya kadar kavurun. 4 bardak su ilave edip tuz atın. Suyunu çekene kadar pişirin.
Teflon tavada zar şeklinde doğradığınız soğanları rengi koyulaşana kadar kavurun. Tuz, karabiber, dövülmüş sarmısak ve küp şeklinde doğranmış biberleri ilave edin. 4-5 dakika soteleyin. Bütün malzemeyi pişen pilava karıştırıp servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »