Salep


MALZEMELER
2.5 çorba kaşığı şeker
yarım çorba kaşığı toz salep
2 çay kaşığı tarçın
4 bardak süt

6 kişilik

HAZIRLANIŞI
Salep ve şekeri bir tencereye koyup iyice karıştırın. Soğuk sütü azar azar ekleyerek ezin. Karıştırarak kısık ateşte koyulaşıncaya dek 10-15 dakika kadar pişirip ateşten çekin. Bardaklara koyup üzerini tarçınla süsleyin.

Kategori: İçki - İçecekler.

Yukarı Git »

Salepli Aşure


MALZEMELER
4 su bardağı hazır sıvı salep
5 su bardağı su
3 yemek kaşığı mısır nişastası ve nişastayı ezmek için 1 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı pilavlık bulgur

Üzerini süslemek için gerekli olan malzemeler:
3 yemek kaşığı pekmez
1 su bardağı dövülmüş ceviz

HAZIRLANIŞI
Büyükçe bir tencerenin içine, içime hazır salebi, suyu ve toz şekeri koyalım. Üzerine 1 su bardağı suyla iyice ezip, karıştırdığımız nişastayı ekleyelim. Sonra ocağın altını orta ısıya getirip, bir tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirelim. Salepli karışım kaynamaya başladığında hemen haşlanmış aşurelik buğday ve kuru fasulyeyi tencerenin içine aktaralım.
Öte yandan iyice yıkanmış pirinç ve bulguru da ilave edip, pişmeye bırakalım. Pirinçler iyice uzayıp, yumuşayınca ocağın altını kapatıp, tenceredeki karışımı ılınmaya bırakalım.
Bir taraftan da kaselerimizi hazırlayalım. Ilınan salepli aşureyi kaselere paylaştırıp, üzerine pekmez damlatıp, dövülmüş ceviz serpiştirelim ve servise sunalım.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Salepli Su Muhallebisi


MALZEMELER
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı hazır sıvı salep
1 su bardağı su

HAZIRLANIŞI
Orta boy bir tencerenin içinde pudra şekeri, nişasta, sıvı salep ve suyu karıştırarak, orta ısılı ateş üzerinde pişirelim. Kaynamaya başlayınca hemen altını söndürelim. En fazla 20-25 cm çapında, kenarları yüksek bir kabımızın içini suyla ıslatalım, fazla suyunu ters çevirip dökelim. Sonra bu ıslak kalıba salepli karışımı düzgünce yayalım. Buzdolabına koyup, 2-3 saat kadar bekletelim. Servise sunmadan önce tıpkı börek gibi dilimleyelim. Dilimlerin üzerine ister pudra şekeri serpelim veya pekmez ya da yapabildiğiniz herhangi bir sosu gezdirelim ve servise sunalım.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Salmohero


MALZEMELER
4 adet orta boy havuç (çok ince rendelenecek)
Yarım su bardağı iç badem (çok ince çekilecek)
1 adet büyük boy kuru soğan (yemeklik ince kıyılacak)
3 diş sarmısak (dövülecek)
1 dilim bayat ekmek (ıslatılacak)
1 adet orta boy domates (tavla zarı şeklinde küp doğranacak)
1 adet yeşil sivri biber (ince halka şeklinde dilimlenecek)

Süslemek İçin;
2 adet haşlanmış katı yumurta

HAZIRLANIŞI
Öncelikle havuçları rendenin en ince gözünde rendeleyelim. Kabukları soyulmuş iç bademi çok incecik dövelim ya da çekelim.
Şimdi de bir mutfak robotunun içine doğranmış kuru soğan, dövülmüş sarmısak, ıslatılmış ve suyu sıkılmış ekmek, ince kıyılmış domates ve biber koyarak 1-2 dakika kadar çekelim. Çok ince taneli bir karışım elde edelim. Sonra içine sos malzemeleri olan zeytinyağı, sirke, tuz, karabiberi ekleyerek, tekrar robotto 1 dakika kadar çekelim.
Öte yandan derin bir karıştırma kabının içinde rende havuç ve çekilmiş bademleri karıştıralım. Üzerine robotta hazırladığımız sosu gezdirerek iyice harmanlayalım. Servis tabağına düzgünce yerleştirilip, dilimlenmiş katı yumurtalarla süsleme yapalım ve servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Salmon Güveci


MALZEMELER
1 adet salmon
250 gr mantar
1 adet orta boy patates
2 adet domates
1 adet limon suyu
2-3 adet yeşil sivri biber
Yeteri kadar mayonez
3-4 adet yeşil soğan
Yeteri kadar tuz, kekik defne
Yarım çay bardağı sıvı yağ


HAZIRLANIŞI
Salmon balığını fileto hazırlayın. Güvecin içine bütün malzemeleri orta büyüklükte doğrayarak yerleştirin. Üzerine fileto balığı yerleştirin.
Sıvı yağ ilave ederek orta ısılı bir fırında pişirin. Sıcak olarak servise sunun.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [13/98] Önceki 11 12 13 14 15 Sonraki