[Değiştir]
MALZEMELER
4 su bardağı hazır sıvı salep
5 su bardağı su
3 yemek kaşığı mısır nişastası ve nişastayı ezmek için 1 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı pilavlık bulgur
Üzerini süslemek için gerekli olan malzemeler:
3 yemek kaşığı pekmez
1 su bardağı dövülmüş ceviz
HAZIRLANIŞI
Büyükçe bir tencerenin içine, içime hazır salebi, suyu ve toz şekeri koyalım. Üzerine 1 su bardağı suyla iyice ezip, karıştırdığımız nişastayı ekleyelim. Sonra ocağın altını orta ısıya getirip, bir tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirelim. Salepli karışım kaynamaya başladığında hemen haşlanmış aşurelik buğday ve kuru fasulyeyi tencerenin içine aktaralım.
Öte yandan iyice yıkanmış pirinç ve bulguru da ilave edip, pişmeye bırakalım. Pirinçler iyice uzayıp, yumuşayınca ocağın altını kapatıp, tenceredeki karışımı ılınmaya bırakalım.
Bir taraftan da kaselerimizi hazırlayalım. Ilınan salepli aşureyi kaselere paylaştırıp, üzerine pekmez damlatıp, dövülmüş ceviz serpiştirelim ve servise sunalım.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »