[Değiştir]
MALZEMELER
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı hazır sıvı salep
1 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Orta boy bir tencerenin içinde pudra şekeri, nişasta, sıvı salep ve suyu karıştırarak, orta ısılı ateş üzerinde pişirelim. Kaynamaya başlayınca hemen altını söndürelim. En fazla 20-25 cm çapında, kenarları yüksek bir kabımızın içini suyla ıslatalım, fazla suyunu ters çevirip dökelim. Sonra bu ıslak kalıba salepli karışımı düzgünce yayalım. Buzdolabına koyup, 2-3 saat kadar bekletelim. Servise sunmadan önce tıpkı börek gibi dilimleyelim. Dilimlerin üzerine ister pudra şekeri serpelim veya pekmez ya da yapabildiğiniz herhangi bir sosu gezdirelim ve servise sunalım.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »