MALZEMELER
2 adet enginar
1 demet roka
6 adet mantar
15 adet badem
1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
3 adet taze soğan
2 limonun suyu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı hardal
1 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı parmesan peyniri
Tuz
HAZIRLANIŞI
Enginarların üzerine 1 limonu sıkıp 1 bardak su ilave edin. Enginarları 5 dakika haşlayıp rendeleyin.
Rokaları yıkayıp ince ince doğrayın. Mantarları ve kabukları soyulmuş bademleri ince kıyıp rokaya karıştırın.
Limon suyu, zeytinyağı, hardal ve mayonezi çırpın. İçine rendelenmiş enginar, dereotu ve ince doğranmış soğanları karıştırın. Rokaların üzerine koyun. Parmesan peyniriyle süsleyin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 demet roka
1 adet yeşil soğan
1 diş sarmısak
2 adet limonun suyu
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 adet domates
2 yemek kaşığı rendelenmiş beyaz peynir
1 yemek kaşığı ceviz parçası
Tuz
HAZIRLANIŞI
Rokaları iyice yıkayın. Suyunu süzdürün. Ufak ufak doğrayın. Küçük küçük kestiğiniz yeşil soğanla karıştırın.
Sarmısağı, limon suyunu, tuz ve zeytinyaını çırpın. Rokaların üzerine dökün. Servis tabağına alın. Çok ufak doğradığınız domateslerle süsleyin.
Servis yaparken peyniri ve cevizleri üzerine dağıtın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 bardak tulum peyniri
1 demet roka
2 yemek kaşığı doğranmış dereotu
HAZIRLANIŞI
Rokaları yıkayıp iri iri doğrayın. Dereotu ve tulum peyniriyle karıştırın. Üzerine hazırladığınız sostan döküp servis yapın.
SOSUN TARİFİNar ekşisi, zeytinyağ ve tuzu küçük bir kapta çırpın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
6 dilim francala ekmeği
50 gr rokfor peyniri
60 gr tereyağı
HAZIRLANIŞI
Rokforu ince ince doğrayın. Tereyağ ilave edip, iyice yedirin. Ekmeklerin kenarlarını çıkarıp, dört parçaya bölün ve karışımı ekmeklerin üzerine sürüp servis yapın.
Kategori: Sandviç - Kanepeler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
150gr bonfile
1su bardağı krema
1adet soğan(rendelenmiş)
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1çay kaşığı biberiye
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Rendelenmiş soğan, tuz,zeytinyağı ve biberiyeyi karıştırıp bonfileyi bir gece bu karışımda bekletin.
Rokfor peynirini küp şeklinde doğrayın ve tavada krema içerisinde (kısık ateşte) eritin.
Sosun içerisinde beklettiğiniz bonfileleri tavada pişirin.
Servis tabağına alıp üzerine hazırladığınız sosu dökün.
Haşlanmış brokoli ve havuç ile servis yapın.
Kategori: Et Yemekleri.
Yukarı Git »