Portakallı Fanfin Krema


MALZEMELER
5 adet yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı un ve 1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 su bardağı süt ve 1 büyük portakal suyu

Üzerini süslemek için:
Portakal dilimleri

HAZIRLANIŞI
Yumurta sarılarını, toz şekerle beraber köpük köpük olana kadar 2-3 dakika çırpalım. İçine un ve nişasta ekleyip, yine 1 dakika kadar çırpalım.
Öte yandan ufak bir tencerede süt ve portakal suyunu karıştırıp, kaynatalım. Kaynayınca ocağın altını kapatalım. Sonra bu portakallı kaynar sütü çok yavaş yavaş ve azar azar yumurtalı karışımın üzerine akıtarak ilave edelim. Ama sürekli karıştırmayı da ihmal etmeyelim.
Şimdi bu karışımın hepsini küçük bir tencereye aktaralım ve çok ağır ateşte, muhallebi kıvamına gelinceye kadar yani koyulaşıncaya değin pişirelim. Ama ateş çok kısık olmalı ve sürekli karıştırmaya devam etmelisiniz. Ancak sakın ?kaynatmayın? İşte bu kremanın püf noktası da burada. Baktınız ki krema gibi hafif katı kıvamı yakaladınız hemen ocağın altını kapatalım. Kremayı bir kenara alıp, ılınmaya bırakalım. Sonra da kaselere veya küp bardaklarına boşaltıp, buzdolabına koyalım, en az 3-4 saat bekletelim. Sonra servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Portakallı Helva


MALZEMELER
1 su bardağı irmik
4 yemek kaşığı tereyağı
5 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı portakal suyu
1 adet portakalın kabuğu

HAZIRLANIŞI
Önce portakalları iyice yıkayıp, kabuklarından ince şeritler çıkarın. Sonra ikiye bölüp,sularını çıkartın ve süzdürün. Portakal suyunu bir tencereye alıp, ısıtın.

Helva tenceresinde tereyağını eritin. İrmiği katarak, sürekli karıştıra karıştıra 5 dakika kadar kısık ateşte kavurun. Sıcak portakal suyunu ekleyip,yine karıştırarak, 2-3 dakika daha kavurun. Tozşekeri ve portakal kabuklarını da ekleyip,ateşten alın. Kapağı kapalı olarak, 15 dakika kadar demlendirin. Tahta bir kaşıkla karıştırıp, servise sunun.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Portakallı Hindi Dilimi


MALZEMELER
1 adet hindi göğüs eti
2 adet portakal
20 adet brüksel lahanası
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı biberiye
1 yemek kaşığı ketçap
1 yemek kaşığı yoğurt
1 adet portakalın suyu
1 adet kuru soğan
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Hindiyi yıkayın. Üstüne 2 bardak su ve tuz koyup 20 dakika kaynatın, kenara alın. Yoğurt, ketçap, karabiber ve tuzu karıştırın. Fırına dayanıklı tepsiye hindiyi koyun, üstüne hazırladığınız karışımı sürün. Kalan karışıma portakal suyu karıştırıp hindi tepsisine dökün. 175 derecelik fırında 75 dakika pişirin. Fırın kapağını arada bir açıp suyuyla hindiyi ıslatın. Hindi pişmeye yakın tereyağı ilave edip 15 dakika daha pişirin ve fırından çıkarın. Hindi soğuduktan sonra dilimleyin. Kaynayan tuzlu suya 1 çay kaşığı tereyağ ve 1 çay kaşığı tuz atıp brüksel lahanalarını 10 dakika kaynatın. Portakal dilimleri, haşlanmış sebze ve püreyle birlikte servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Portakallı Karides Fırında


MALZEMELER
1 adet orta boy portakal
12-15 adet soyulmuş veya dondurulmuş orta boy karides
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Üzerinin harcı için gerekli olan malzemeler:
Yarım su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş taze ya da eski kaşar olabilir. Hatta tost kaşarı da olabilir)
2 adet bayat ekmek içi
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay bardağı zeytinyağı (sızma olanını tercih ederim)

HAZIRLANIŞI
Öncelikle yemek malzemelerimizi hazırlayalım. Portakalın kabuklarını elma soyar gibi soyalım ve mümkün olduğunca çok ince ince doğrayalım. Öte yandan fırına dayanıklı ufak boy yani 25-30 cm çapında yuvarlak veya bu boyutlarda kare bir kabımızı hazır edelim. İçini 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağla yağlayıp, çok ince dilimlediğimiz portakalları fırın kabının altına yan yana dizelim. Üzerine balıkçıdan aldığınız ya da marketten aldığınız dondurulmuş karidesleri (buzlu buzlu yani donunu çözmeden koyabilirsiniz) yerleştirelim. Ama üzerine tuz ve karabiberini serpiştirerek lezzetlendirme işlemini de ihmal etmeyelim.
Şimdi gelelim üzerinin harcını hazırlamaya. Bayat ekmeklerin kabuklarını çıkaralım ve mümkünse bir robot veya blenderda iyice ufalanıncaya kadar çekelim. İçine rendelenmiş peynirimizi ve kırmızı toz biberi de ekleyerek hep beraber 1 dakika kadar yine çekelim. Böylece tüm malzemeler iyice birbirine karışmış olacaktır. Şimdi de bu ekmekli, peynirli karışımımızı kaşıkla karideslerin üzerine yayarak yerleştirelim. Artık en üste zeytinyağını, neredeyse damla damla akıtarak yemeğin tüm yüzeyini kaplayacak şekilde gezdirelim. Bu arada fırınımızı 175 dereceye ayarlayalım ve yaklaşık 10-12 dakika hem karideslerin hem de yemeğimizin pişmesi için yeterli olacaktır. Fırından çıkaralım, severseniz çok ince kıyılmış maydanozu yemek sıcakken üzerine serpiştirelim. Sonra da büyük bir kaşıkla servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Portakallı Kek


MALZEMELER
250 gr un
100 gr süt
250 gr şeker
3 adet yumurta
200 gr margarin
1 portakalın suyu
1 paket kabartma tozu
1 portakalın kabuğun rendesi

HAZIRLANIŞI
Şeker ve yağı iyice karıştırın, yumurtaları birer birer ilave edin. Sırasıyla, önce un ve kabartma tozu, ardından portakal suyu, süt veportakal kabuklarını da karıştırın.
Bunları yağladığınız bir tepsiye boşaltın ve normal ateşte 55-60 dakika pişirin.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [91/103] Önceki 89 90 91 92 93 Sonraki