[Değiştir]
MALZEMELER
5 adet yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı un ve 1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 su bardağı süt ve 1 büyük portakal suyu
Üzerini süslemek için:
Portakal dilimleri
HAZIRLANIŞI
Yumurta sarılarını, toz şekerle beraber köpük köpük olana kadar 2-3 dakika çırpalım. İçine un ve nişasta ekleyip, yine 1 dakika kadar çırpalım.
Öte yandan ufak bir tencerede süt ve portakal suyunu karıştırıp, kaynatalım. Kaynayınca ocağın altını kapatalım. Sonra bu portakallı kaynar sütü çok yavaş yavaş ve azar azar yumurtalı karışımın üzerine akıtarak ilave edelim. Ama sürekli karıştırmayı da ihmal etmeyelim.
Şimdi bu karışımın hepsini küçük bir tencereye aktaralım ve çok ağır ateşte, muhallebi kıvamına gelinceye kadar yani koyulaşıncaya değin pişirelim. Ama ateş çok kısık olmalı ve sürekli karıştırmaya devam etmelisiniz. Ancak sakın ?kaynatmayın? İşte bu kremanın püf noktası da burada. Baktınız ki krema gibi hafif katı kıvamı yakaladınız hemen ocağın altını kapatalım. Kremayı bir kenara alıp, ılınmaya bırakalım. Sonra da kaselere veya küp bardaklarına boşaltıp, buzdolabına koyalım, en az 3-4 saat bekletelim. Sonra servise sunalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »