[Değiştir]
MALZEMELER
1 adet hindi göğüs eti
2 adet portakal
20 adet brüksel lahanası
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı biberiye
1 yemek kaşığı ketçap
1 yemek kaşığı yoğurt
1 adet portakalın suyu
1 adet kuru soğan
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Hindiyi yıkayın. Üstüne 2 bardak su ve tuz koyup 20 dakika kaynatın, kenara alın. Yoğurt, ketçap, karabiber ve tuzu karıştırın. Fırına dayanıklı tepsiye hindiyi koyun, üstüne hazırladığınız karışımı sürün. Kalan karışıma portakal suyu karıştırıp hindi tepsisine dökün. 175 derecelik fırında 75 dakika pişirin. Fırın kapağını arada bir açıp suyuyla hindiyi ıslatın. Hindi pişmeye yakın tereyağı ilave edip 15 dakika daha pişirin ve fırından çıkarın. Hindi soğuduktan sonra dilimleyin. Kaynayan tuzlu suya 1 çay kaşığı tereyağ ve 1 çay kaşığı tuz atıp brüksel lahanalarını 10 dakika kaynatın. Portakal dilimleri, haşlanmış sebze ve püreyle birlikte servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »