Pazılı Makarnalı Omlet (6 Kişilik)


MALZEMELER
Yarım demet pazı yaprağı
Yarım demet fiyonk makarna
1 adet kuru soğan
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 kahve fincanı sıvı yağ
Yeteri kadar tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI
Pazı yapraklarını yıkayın. Hafif tuzlu suda haşlayıp süzün. Soğuduktan sonra ekmek tahtasında ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın. 3 yemek kaşığı tereyağı ile pembe renk alana kadar kavurun. Makarnayı haşlayıp süzün.
Bir başka kapta yumurta, yoğurt, un, tuz ve karabiber karıştırın. Haşlanmış pazıyı, makarnaları ve kavrulmuş soğanı ilave edip harmanlayın. Küçük çaplı teflon bir tavada sıvı yağı kızdırın. Üzerine karışımı boşaltıp ağzı kapalı olarak pişirin.
Omleti alt üst ederek iki tarafını iyice kızartın. Bir kalıp halinde pişen pazılı makarnalı omleti sıcak olarak servise sunun.

Kategori: Yumurta Yemekleri.

Yukarı Git »

Pazılı Mezgit Sarma


MALZEMELER
4 adet iri mezgit balığı
4 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 demet pazı
6 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
4 yemek kaşığı sıvıyağı
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Üzümleri ılık suda bekletin. Pazı yapraklarını kaynayan suya batırıp çıkarın. Süzdükten sonra saplarını kesin. Kılçıkları çıkarılmış mezgitleri küçük küçük doğrayın. Tencereye koyup, yarım bardak suyla 5 dakika haşlayın. Zar şeklinde doğradığınız soğanları karabiber ve tuzla ovun. Sıvıyağ, üzüm ve balıkları da attıktan sonra dolma içiniz hazır demektir. Pazı yapraklarının damarlı kısımlarını ezin. Balıklı harçtan bir parça koyup sarın. Tencereye, önce pazı yapraklarını, sonra dolmaları koyun. Dolmaları küçük bir tabakla kapatın. 1 bardak su ilave edip 20 dakika pişirin. Yemeği, yoğurtlu mayonezle servis yapabilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Pazılı Mıhlama


MALZEMELER
1 demet pazı
2 adet kuru soğan
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Pazıları ayıklayın, yıkayın. Sap kısımlarını kestikten sonra sıcak suya batırıp çıkarın. Zar şeklinde doğradığınız soğanları ve ince kıydığınız pazıları kavurup karabiber, tuz ekleyin. Sahana hazırladığınız karışımı yayın, kaşık yardımıyla küçük yuvalar açıp bu yuvalara yumurtaları kırın. Kısık ateşte pişirip servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Pazılı Müthiş Omlet


MALZEMELER
1 demet pazı (sadece yapraklarını doğrayacağız)
3 adet yeşil soğan
1 demet taze nane (bulamazsanız, yarım yemek kaşığı kuru nane kullanabilirsiniz)
4 adet yumurta
3 yemek kaşığı un (ya da mısır unu da kullanabilirsiniz, çıtır çıtır bir tat verir.)
3 adet kuru soğan
1 çay bardağı sıvıyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI
Bu sebzeli müthiş omleti yapmak için; sebzelerimizi hazırlayalım. Zaten en çok vaktimizi de sebze doğramak alacak. Pazıları ayıklayıp, yıkayalım ve çok incecik, en fazla yarım cm boyunda doğrayalım. Bir çay kaşığı tuz atıp, elimizle hafifçe ovalayalım, sertliği kalmasın. Yeşil soğanları, taze naneyi de yıkayıp, yine çok ince ince dilimleyelim. Kuru soğanı da yemeklik, küp küp doğrayalım. Şimdi derin bir kasenin içinde bütün yeşillikleri ve kuru soğanı karıştıralım. Üzerine unu, tuzu ve karabiberi serpiştirelim. Yumurtaları kırıp, sıvıyağı da ekledikten sonra bütün bu karışımı çatalla iyice çırparak birbirine yedirelim. Sanki kek hamuru kıvamında ya da boza kıvamında bir omlet harcı elde etmemiz gerekir. Bundan sonrasında işimiz çok kolay. En az 20-25 cm çapındaki bir teflon tavaya 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı damlatıp, içini yağlayalım ve orta ısıdaki ateşin üzerine oturtalım. Tava bir dakika sonra hafifçe kızgınlaşmaya başlayacaktır. Hemen omlet karışımımızı tavaya boşaltalım. Omletin altı en geç 8-10 dakika sonra pişmiş olacaktır. Tavadan büyük bir kapak ya da düz bir metal tepsiye omleti ters yüz yapacağız. Ancak önce tahta bir spatulayla omletin kenarlarını tırtıklayın, yapışmış yerlerini tavadan ayırın ki düzgün çıkarabilelim. Ters yüz edilmiş omletin pişmeyen yüzünü de 5-6 dakika daha kızartın ve altını söndürün. Çok soğutmadan yuvarlak bir servis tabağına aktarın ve tıpkı pizza gibi dilimleyerek ikram edin.

Kategori: Yumurta Yemekleri.

Yukarı Git »

Pazılı Yer Elması


MALZEMELER
15 adet yer elması
2 adet havuç
2 adet kuru soğan
2 adet patates
Yarım demet pazı
1 yemek kaşığı un
1 adet limonun suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Pazı yapraklarını ayıklayıp yıkayın.
Yer elması, patates ve havucu soyun. Su ve limon suyunu karıştırın. Sebzeleri limonlu suda bekletin.
Zar şeklinde doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Un, kesme şeker, tuz ve 3 bardak su koyun. Sebzeleri ilave edip 20 dakika pişirin. Pazıyı ilave edip 15 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [38/103] Önceki 36 37 38 39 40 Sonraki