Pazılı Mezgit Sarma

[Değiştir]

MALZEMELER
4 adet iri mezgit balığı
4 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 demet pazı
6 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
4 yemek kaşığı sıvıyağı
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Üzümleri ılık suda bekletin. Pazı yapraklarını kaynayan suya batırıp çıkarın. Süzdükten sonra saplarını kesin. Kılçıkları çıkarılmış mezgitleri küçük küçük doğrayın. Tencereye koyup, yarım bardak suyla 5 dakika haşlayın. Zar şeklinde doğradığınız soğanları karabiber ve tuzla ovun. Sıvıyağ, üzüm ve balıkları da attıktan sonra dolma içiniz hazır demektir. Pazı yapraklarının damarlı kısımlarını ezin. Balıklı harçtan bir parça koyup sarın. Tencereye, önce pazı yapraklarını, sonra dolmaları koyun. Dolmaları küçük bir tabakla kapatın. 1 bardak su ilave edip 20 dakika pişirin. Yemeği, yoğurtlu mayonezle servis yapabilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »