MALZEMELER
125 gr. margarin
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 adet kesme şeker
Tuz
Alabildiği kadar un
HAZIRLANIŞI
Ilık sütün içinde maya ve şekeri eritin. 1 yumurta, tuz ve alabildiği kadar un ilave edip yumuşak bir hamur tutun. 40 dakika bekletin.
Bekleyen hamuru 12 eşit parçaya bölün. Her birini pasta tabağı büyüklüğünde açıp, içlerine 1 tatlı kaşığı kadar margarin sürün. Hamuru rulo yapıp, uçlarından ters yöne doğru çevirin. İki ucunu birleştirin. Yumurta sarısının içine sıvıyağ karıştırın. Hamurun üstüne yumurta sarısı sürüp, çöreotuyla süsleyin. Fırın tepsisine 12 açmayı aralıklı olarak yerleştirin. 175 derecelik fırında 25 dakika pişirin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
6-8 dilim pastırma
1 yemek kaşığı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Pastırmaları çok ince kıyalım ve zeytinyağında 2-3 dakika kadar kavuralım. Sonra da ala krem sosla karıştırıp, haşladığımız makarnanın üzerine aktaralım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1/2 KİLO İNCE DÖVÜLMÜŞ BİFTEK
200 GR PASTIRMA
200 GR TAZE KAŞAR
KIZARTMA YAĞI
GALETA UNU
UN
2 YUMURTA
İNCE UÇLU SAĞLAM KÜRDANLAR
HAZIRLANIŞI
Biftekleri tezgaha koyun.Her birinin üzerine birer dilim pastırma ve ince bir dilim kaşar peyniri koyarak ikiye katlayın ve kürdan yardımıyla,açılmamasını sağlayacak şekilde kapatın.Önce una,sonra çırpılmış yumurtaya sonra da galeta ununa bulayarak kızartın. Tuz kullanmaya gerek kalmayabilir. Yerken kürdanlara dikkat!
Kategori: Et Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 adet yufka
100 gram pastırma
1 çay bardağı sıvı yağ
4 dilim çedar peyniri
2 adet domates
Bir tutam kekik
HAZIRLANIŞI
Bir bütün yufka yağlanmış payreks bir kaba yayılır. (Kenarları dışa taşacak şekilde) İkinci yufka ufak ufak parçalanarak kabın içine yerleştirilir. Bir kaşık kadar yağ gezdirilir. Sonra sırasıyla yan yana gelecek şekilde pastırmalar dizilir. Üzerine kabuğu çıkarılmış ve daire şeklinde kesilmiş domatesler yerleştirilir. Domateslerin üzerine kekik serpilir. En üste de çedar peyniri dizilir ve yufkanın kenarları katlanarak kapatılır. Kalan yağ yufkanın üzerine gezdirilir ve 170 derece ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirilir.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
15 dilim pastırma
5 adet yufka
1 demet ıspanak
3 adet kuru soğan
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Ispanakları yıkayıp süzün. Üstüne tuz serpip ovun. Tavla zarı formunda doğradığınız soğanları, karabiberi ve tuzu ekleyin. 10 dilim pastırmayı küçük küçük doğrayıp, ıspanağa karıştırın.
Fırın tepsisini yağlayıp, 1 kat yufka serin. Sostan bol miktarda sürüp, ikinci yufkayı serin ve yine sos sürün. Üçüncü yufkayı da serdikten sonra üstüne hazırladığınız karışımı yayın. Dördüncü ve beşinci yufkaları da üzerine serdikten sonra kalan 5 dilim pastırmayı ufak ufak doğrayıp sosa karıştırdıktan sonra böreğin üzerine gezdirin.
SOSUN TARİFİYoğurt, yumurta ve sıvıyağı karıştırarak sosu hazırlayın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »