Pastane Açması

[Değiştir]

MALZEMELER
125 gr. margarin
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 adet kesme şeker
Tuz
Alabildiği kadar un

HAZIRLANIŞI
Ilık sütün içinde maya ve şekeri eritin. 1 yumurta, tuz ve alabildiği kadar un ilave edip yumuşak bir hamur tutun. 40 dakika bekletin.
Bekleyen hamuru 12 eşit parçaya bölün. Her birini pasta tabağı büyüklüğünde açıp, içlerine 1 tatlı kaşığı kadar margarin sürün. Hamuru rulo yapıp, uçlarından ters yöne doğru çevirin. İki ucunu birleştirin. Yumurta sarısının içine sıvıyağ karıştırın. Hamurun üstüne yumurta sarısı sürüp, çöreotuyla süsleyin. Fırın tepsisine 12 açmayı aralıklı olarak yerleştirin. 175 derecelik fırında 25 dakika pişirin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »