Pastırmalı Börek

[Değiştir]

MALZEMELER
15 dilim pastırma
5 adet yufka
1 demet ıspanak
3 adet kuru soğan
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Ispanakları yıkayıp süzün. Üstüne tuz serpip ovun. Tavla zarı formunda doğradığınız soğanları, karabiberi ve tuzu ekleyin. 10 dilim pastırmayı küçük küçük doğrayıp, ıspanağa karıştırın.
Fırın tepsisini yağlayıp, 1 kat yufka serin. Sostan bol miktarda sürüp, ikinci yufkayı serin ve yine sos sürün. Üçüncü yufkayı da serdikten sonra üstüne hazırladığınız karışımı yayın. Dördüncü ve beşinci yufkaları da üzerine serdikten sonra kalan 5 dilim pastırmayı ufak ufak doğrayıp sosa karıştırdıktan sonra böreğin üzerine gezdirin.

SOSUN TARİFİ
Yoğurt, yumurta ve sıvıyağı karıştırarak sosu hazırlayın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »