Nohutlu İşkembe


MALZEMELER
1 kg. işkembe
1 bardak nohut
4 yemek kaşığı un
2 adet limon
1 yemek kaşığı sirke
10 adet dövülmüş sarmısak
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı tereyağı

HAZIRLANIŞI
İşkembeyi temizleyip yıkayın. Bir limonun suyunu sıkın, ikinci limonu halka şeklinde doğrayın. İşkembeleri cam kaseye alın. 3 kaşık un, limon suyu ve limon dilimlerini işkembeye ekleyip elinizle ovalayın. 1 saat işkembeleri bu sosta bekletin.
İşkembeleri tekrar yıkayıp süzün, küçük küçük doğrayın. Tencereye koyup, tuzla beraber yumuşayıncaya kadar pişirin. Ayrı bir tencerede 1 kaşık tereyağda 1 kaşık unu pembeleştirin. İşkembeleri suyuyla birlikte ekleyip nohutları ilave edin. 30 dakika kaynatın. İşkembeye sirke, sarmısak ve limon suyunu ekleyip, kaynatın. Suyu azaldıkca sıcak su ilave etmelisiniz. İşkembenin üzerine tereyağında kızdırılmış pul biber döküp servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Nohutlu Jumbo Karides


MALZEMELER
12 adet jumbo karides
20 adet küçük karides
2 bardak yoğurt
2 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı ketçap
1 tatlı kaşığı sirke
Tane karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Nohutları geceden ıslatın. Sabah suyunu döküp üstünü kapatacak kadar su koyun. Karabiber ve tuz atıp, kısık ateşte haşlayın. Sarmısak ekleyip, suyuyla birlikte blenderda ezin. Servis tabağına yayın.
Karidesleri yıkayın. Kaynayan suya sirkeyle birlikte atıp 10 dakika kaynatın. Kabuklarını soyup, orta kısımlarındaki siyah kısımlarını çıkarın.
Sonra karidesleri teflon tavaya koyun. Tereyağ, ketçap, limon suyu ve tuz atın, üstünü kapatıp, iki taraflı kızartın. Yağdan aldığınız karidesleri hazırladığınız nohut püresinin üzerine yerleştirin. Tane biberler ve zeytinyağıyla süsleyip servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Nohutlu Kapama


MALZEMELER
500 gr kuzu kuşbaşı et veya kemikli kuzu kol
2 adet kuru soğan
20 adet arpacık soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 su bardağı pirinç
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay kaşığı tane karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Pirinci ılık tuzlu suyun içersinde 10 dakika kadar bekletin.

Etleri yıkayın. Soğanların kabuklarını soyup, yıkayın. Arpacık soğanları bütün diğerlerini dörde bölerek kullanın. Bakır ya da ateşe dayanıklı cam bir tasın içinde eti, soğanları, tuz, karabiber, tane karabiber, biber salçasını ve bir kaşık tereyağını iyice harmanlayın. Yuvarlak bir tepsinin tam ortasına tası kapatın. Tasın üzerine bir ağırlık koyun (o da ateşe dayanıklı olmalı). Tepsiye 3 su bardağı sıcak su ekleyip, ocağa alın. Kısık ateşte 45-50 dakika pişirin. Tepside kalan boşluğa haşlanmış nohutları yayın. Pirinçleri ekleyin, kızdırdığınız tereyağını üzerinde gezdirin. 2 su bardağı sıcak su koyarak Tası yerinden oynatmadan pirinçleri karıştırın.

Kısık ateşte pilav suyunu çekene dek pişirin. Tepsinin ortasındaki tası alıp, servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Nohutlu Mantı (Koza Kabuğu) / Sakarya


MALZEMELER
1 adet yumurta
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Su

İçi İçin;
1 kase iyice pişmiş nohut
1 çay kaşığı karabiber
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
3 su bardağı tavuk suyu

HAZIRLANIŞI
Derin bir yoğurma kabına ilk önce elenmiş unu, yumurtayı, tuzu, suyu katıp (kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir hamur haline gelene kadar) yoğuruyoruz. Hamuru ikiye ayırıyoruz. Sonra hamurun birini oklavayla açıyoruz, açtığımız hamurdan bıçakla küçük küçük kareler kesiyoruz. Bir tarafta iyice pişmiş nohutları havanda dövüp, genişçe bir kaba alıyoruz. Üzerine maydanozu, karabiberi, naneyi, kimyonu, kekiği katıp, iyice karıştırıyoruz. Bu hazırlamış olduğumuz içi, daha önceden kestiğimiz hamurun içine koyup, bohça şeklinde ağzını büzüp, yağlanmış tepsiye tek tek yerleştiriyoruz. Diğer hamuru da aynı şekilde yapıp tepsiye diziyoruz. Kızdırılmış fırında altı ve üstü pembeleşinceye kadar kızartıyoruz.
Daha önceden kaynattığımız tavuk suyunu kızarttığımız hamurun üzerine döküp, 5-10 dakika bir tencerede kaynatıyoruz.
Daha sonra servis tabağına alıp, üzerine sarmısaklı yoğurt döküyoruz. Onun üzerine de içine biraz kırmızı toz biber ektiğimiz kızdırılmış yağı döküyoruz. Servise hazırdır.
Zehra Endikmen/Sakarya

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Nohutlu Püre Kebabı (4 Kişilik)


MALZEMELER
400 gr kuşbaşı et
125 gr margarin
1 soğan
1 çorba kaşığı salça
1/2 su bardağı su
1 domates
3 sivribiber
tuz
püre malzemesi:
2 su bardağı nohut
2 kahve fincanı margarin
1 çorba kaşığı un
4 su bardağı süt
1 et suyu tableti
tuz,karabiber


HAZIRLANIŞI
Nohutları tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin ve haşlayın.Suyunu süzüp iyice ezin. Tencerede margarini eritip unu ilave edin.Pembeleşinceye kadar kavurup süt,ezilmiş nohut,tuz ve karabiberi ekleyin.Katılaşmaya başlayınca et suyu tabletini ekleyin.Karıştırarak püre haline getirin.
Başka bir tencerede margarini eritip ince kıyılmış soğanı kavurun ve eti ilave edin.Etler kavrulunca,salça ve yarım su bardağı su ilave edip 3 dk kadar daha pişirin.Su azaldığında tuz ekiip ateşten alın.
Hazırladığınız nohutlu püreyi servis tabağına yayın ve üzerine eti yerleştirin.Hafif kızartılmış domates ve biberle süsleyip servis yapın.

Kategori: Kebaplar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [8/9] Önceki 6 7 8 9 Sonraki