Nohutlu Jumbo Karides

[Değiştir]

MALZEMELER
12 adet jumbo karides
20 adet küçük karides
2 bardak yoğurt
2 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı ketçap
1 tatlı kaşığı sirke
Tane karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Nohutları geceden ıslatın. Sabah suyunu döküp üstünü kapatacak kadar su koyun. Karabiber ve tuz atıp, kısık ateşte haşlayın. Sarmısak ekleyip, suyuyla birlikte blenderda ezin. Servis tabağına yayın.
Karidesleri yıkayın. Kaynayan suya sirkeyle birlikte atıp 10 dakika kaynatın. Kabuklarını soyup, orta kısımlarındaki siyah kısımlarını çıkarın.
Sonra karidesleri teflon tavaya koyun. Tereyağ, ketçap, limon suyu ve tuz atın, üstünü kapatıp, iki taraflı kızartın. Yağdan aldığınız karidesleri hazırladığınız nohut püresinin üzerine yerleştirin. Tane biberler ve zeytinyağıyla süsleyip servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »