Mamalika


MALZEMELER
1 litre su
200 mısır unu
200 gr margarin
250 gr beyaz peynir
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Su ve tuzu kaynatın. İçine mısır unu ilave edip, karıştırarak katılaşana dek pişirin. Tepsiye döküp, üzerine rendelenmiş peynir serpin ve kızdınlmış biberli yağı gezdirin. Sıcak servis yapın.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Manca (1 Kişilik)


MALZEMELER
1 Çorba Kaşığı Süzme Yoğurt
100 gr Taze Ispanak
2 Diş Sarmısak
1/2 Çay Kaşığı Tuz
1 Çorba Kaşığı Krema


HAZIRLANIŞI
Ispanakları ince ince piyazlık olacak şekilde doğrayın.Çukur bir kaba aktarın.Süzme yoğurdu ilave edin.
Sarmısakların kabuğunu soyduktan sonra dövün.Tuz ve krema ile karıştırın.Ispanakların üzerine ekleyin ve iyice harmanlayıp,servis yapın.

Kategori: Mezeler - Ordövrler.

Yukarı Git »

Mandalina Kabuğu Reçeli (15 Kişilik


MALZEMELER
1 Kg Mandalina
1.5 Kg Toz Şeker
2 Su Bardağı Mandalina Suyu
1 Limon Suyu


HAZIRLANIŞI
Mandalinaları yıkayın ve kabuklarını çıkarıp ince ince kıyın ya da robottan geçirin.
Derin bir kaba aldığınız mandalina kabuklarını 1 su bardağı şekerle 5 dakika ovun. Kalan şekeri de üzerine dökerek buzdolabında 1 gece bekletin.
Karışıma mandalina suyunu ilave edip kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Limon suyunu da ekleyip 5 dakika daha kaynatın.
Hazırladığınız reçel soğuyunca kavanoza doldurup ağzını tülbentle kapatın.

Kategori: Yarışma Tarifleri.

Yukarı Git »

Mandalinalı Dana Yahnisi (4 Kişilik)


MALZEMELER
250 gram yağsız dana eti
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Bir tutam rezene
Bir tutam anason
Bir tutam karabiber
1 çorba kaşığı un
1 diş sarmısak
Yarım tutam zencefil
2 adet pırasa (beyaz kısımları)
1 çay bardağı kırmızı şarap
2 su bardağı et suyu
4 çorba kaşığı mandalina suyu
1 adet mandalina kabuğu
15 adet kestane
Yarım kg balkabağı


HAZIRLANIŞI
Teflon tavaya kuşbaşı iriliğinde doğranmış etleri alın. Üzerine bir tutam rezeneyi, anasonu, karabiberi ve bir çorba kaşığı unu serpin, iyice karıştırın. Etleri sürekli karıştırarak, pişirin.
Ayrı bir tencereye 1 tatlı kaşığı sıvı yağı alın. Sarımsağı, zencefili ve küçük doğranmış pırasaları ekleyin. Birkaç dakika pişirdikten sonra etleri, şarabı, et suyunu, mandalina suyunu ve ince şeritler şeklinde kesilmiş mandalina kabuğunu ilave edin. Tencerenin kapağım kapatın. Ağır ateşte yaklaşık bir buçuk saat pişirin.
Kestanelerin dış ve iç kabuklarını soyun. Balkabağını da kabuğunu soyduktan sonra çekirdekli kısımlarım temizleyin. Balkabağını 4 cm boyunda 2 cm eninde ve 5 mm kalınlığında parçalar şeklinde kesin. Kestaneleri ve balkabağını etli karışıma ekleyin. Yumuşayana dek pişirin. Sıcak servis yapın.

Kategori: Et Yemekleri.

Yukarı Git »

Mandalinalı Puding (4 Kişilik)


MALZEMELER
6 Yaprak Jelatin
2 Mandalina
2,5 Küçük Kutu Süt Kreması
4-5 Çorba Kaşığı Tozşeker
2 Portakalın Suyu
Sütlü Çikolata


HAZIRLANIŞI
Jelatini 5 dakika suda bekletin. Mandalinaların kalın kabuklarını ve ince zarlarını soyun. Soyarken mandalinaların suyunu bir kasede biriktirmeye çalışın. Mandalina filetolarını uzunlamasına ikiye bölün. Süt kremasına mandalinaların suyunu, mandalinaları ve 1 çorba kaşığı tozşekeri ekleyip karıştırın.
Jelatini kısık ateşte eritin. Süt kremalı karışımdan 3 çorba kaşığı alıp jelatine ilave edin. Ardından jelatini süt kremalı karışıma ekleyip karıştırın. Dikdörtgen şeklindeki bir kalıbın içine şeffaf bir folyo yayın. Kremalı karışımı kalıba alıp buzdolabında 2 saat bekletin.
Kalan şekeri bir tencerede karıştırarak eritin. Portakal suyunu ekleyip koyulaşıncaya kadar 10 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Çikolatayı rendeleyin.
Pudingi kalıptan çıkarın. Folyoyu üzerinden alın. Pudingi dilimleyip servis tabaklarına alın. Ses ve çikolata eşliğinde servis yapın.
Jelatin nasıl kullanılır? Yaprak jelatinın soğuk suda en az 5 dakika beklemesi gerekiyor Aksi halde topaklaşabilir. Ardından suyunu süzmeden kısık ateşte ısıtın. Önemli: Jelatinin katılaşma özelliğini yitirmemesi için kaynatmamaya özen gösterin.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [6/66] Önceki 4 5 6 7 8 Sonraki