Karişik Meyveli Şarap


MALZEMELER
1 şişe beyaz şarap
1 adet muz
1 adet orta boy golden elma
1 adet orta boy armut
1 adet orta boy şeftali
1,5 su bardağı toz şeker

HAZIRLANIŞI
Büyük ve derin bir sürahinin içine, tavla zarı formunda yani küpküp doğradığımız elma, armut, portakal, şeftali ve muzu aktaralım. Üzerine toz şekeri ekleyip, 10 dakika kadar bekleyelim. Sonra da beyaz şarabı ilave edelim ve şeker iyice eriyinceye kadar karıştıralım. Sonra da sürahinin kapağını kapatıp budolabında en az 2-3 saat, meyvelerin aromasının şarapla iyice karışması için bekletelim. Isterseniz bu süreyi daha da artırabiliriz. Artık bardaklara paylaştırıp servise sunabilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Karışık Meyveli Tart


MALZEMELER
Hamuru için:
250 gr. margarin
1 adet yumurtanın sarısı
3 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardağı un
1 tutam tuz

Üstü için:
1 paket hazır puding
1 paket tart jölesi
3 adet kivi
1 su bardağı çilek
6 adet kayısı
15 adet kiraz
1 su bardağı dut

HAZIRLANIŞI
Yumuşamış margarin, yoğurt, yumurta sarısı, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Yavaş yavaş un ilave edip yumuşak bir hamur tutun. Hamur 20 dakika kadar dinlensin.
Yağlanmış dikdörtgen tepsiye kenarlarından yükselterek hamuru yayın. 175 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Soğuması için bekletin.
1 paket hazır pudingi pişirip tartın üstüne serin. Bütün meyveleri doğrayıp tartın üstüne dizin. 2 su bardağı suda tart jölesini pişirip soğutun. Jöleyi fırça yardımıyla meyvelerin üstüne sürün. 1 saat buzdolabında bekletin. Süsledikten sonra servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Karışık Mıhlama


MALZEMELER
1 adet havuç
Yarım demet kara lahana
Yarım demet maydanoz
Yarım demet ıspanak
6 adet yumurta
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet kuru soğan
10 adet yeşil soğan
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Karalahana, ıspanak ve yeşil soğanları yıkayıp ince ince doğrayın. Havucu rendeleyin.
Zar şeklinde doğradığınız soğanları sıvıyağda pembeleşene kadar kavurun. Kıyılmış sebzeleri ve rendelenmiş havucu ilave edip karabiber ve tuz atın. 10 dakika kavurduktan sonra sahana alın. Kaşık yardımıyla küçük yuvalar açıp yumurtaları bu boşluklara kırın. Kısık ateşte yumurtaların beyazları pişince sıcak servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Karisik pizza


MALZEMELER
1 Adet dondurulmuş hazır pizza hamuru
2 tatlı kaşığı sulandırılmış domates salçası yada ketçap
1 Adet sosis
5-6 dilim sucuk (ince kıyılmış)
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı kekik
2-3 Adet ince kıyılmış mantar
1 çorba kaşığı kıyılmış taze soğan (isteğe bağlı)

HAZIRLANIŞI
Çözülmüş hazır pizzanın üzerine kekik ile karıştırdığınız domates salçasını sürün.
Doğranmış bütün malzemeleri hamurun üzerine yerleştirin. Peynir ve kıyılmış soğanları serpin.
Önceden ısıttığınız fırında peynirler eriyene kadar pişirin.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Karışık Pizza (1 Tepsi)


MALZEMELER
HAMUR MALZEMESİ
Temel tarifdeki malzemelerle ve uygulama şekline göre hazırlayın.
PEYNİRLİ MALZEME
200 gr Küp Doğranmış Domates
Tuz, Karabiber
3 Domates
2 Çorba Kaşığı Kekik
80 gr Siyah Çekirdek
Fesleğen
300 gr Kaşar Peyniri
KARİDESLİ MALZEME
1 Limon
200 gr Karides
300 gr Kabak
4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Yumurta
1-2 çorba Kaşığı Sirke, Tuz, Karabiber
1 Enginar (hazır ürün, konserve)
6 Kahve Fincanı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
100 gr Süt Kreması


HAZIRLANIŞI
Peynirli malzeme için domateslerin çekirdeklerini ayıkladıktan sonra ince dilimler halinde doğrayın. Peynirinin üçte birini küp küp halinde doğrayın. Kalanı rendeleyin. Rendelenmiş peynirin yarısını, küp küp doğradığınız peynir ile karıştırın. Karidesli malzeme için limonun kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın. Suyun yarısını karideslerin üzerine dökün.
Kabağı ince dilimler halinde doğrayın. Yağı kızdırıp kabakları kızartın. Sirkeyi ekleyin,
Enginarı ikiye veya dörde bölün. Süt kremasını yumurtayla çırpın. Limon suyu, tuz ve karabiberle tatlandırın.
Hamurun yarısına süt kremalı karışımın üçte birini sürün. Karides, kabak ve enginarı üzerine yerleştirin. Kalan süt kremalı karışımı üzerine dökün. Doğranmış domatesi hamurun kalan yarısına yayın. Peynirli karışımı, dilimlediğiniz domatesleri ve zeytinleri ekleyin. Baharatları serpip peyniri ilave edin.
Fırını 225 dereceye ayarlayıp ısıtın. Pizzayı fırının alt bölmesinde 25 dakika pişirin.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [38/129] Önceki 36 37 38 39 40 Sonraki