[Değiştir]
MALZEMELER
1 şişe beyaz şarap
1 adet muz
1 adet orta boy golden elma
1 adet orta boy armut
1 adet orta boy şeftali
1,5 su bardağı toz şeker
HAZIRLANIŞI
Büyük ve derin bir sürahinin içine, tavla zarı formunda yani küpküp doğradığımız elma, armut, portakal, şeftali ve muzu aktaralım. Üzerine toz şekeri ekleyip, 10 dakika kadar bekleyelim. Sonra da beyaz şarabı ilave edelim ve şeker iyice eriyinceye kadar karıştıralım. Sonra da sürahinin kapağını kapatıp budolabında en az 2-3 saat, meyvelerin aromasının şarapla iyice karışması için bekletelim. Isterseniz bu süreyi daha da artırabiliriz. Artık bardaklara paylaştırıp servise sunabilirsiniz.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »