Kabaklı Musakkası


MALZEMELER
Kabaklı harç için;
1 kg. kabak (kalın ve iri olmasın. İnce, orta boylarını seçin)
1 su bardağı beyaz peynir (ezilip, püre haline getirilmiş)
Varsa: 1 demet dereotu (çok ince kıyılacak)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı sıvıyağı

HAZIRLANIŞI
Önce kabaklı harcımızı hazırlayalım. Kabağınız tazeyse hiç kabuklarını soymadan iyice yıkayalım. Saplarını kesip, ayıklayalım. İri parçalara bölüp bir tencereye yerleştirelim. Üzerine bir parmak çıkacak kadar su ilave edip, haşlanmaya bırakalım. İyice yumuşayan kabakları süzüp, sıcakken çatalla ezerek püre haline getirelim.
İçine beyaz peynir, varsa ince kıyılmış dereotu, tuz ve karabiberle beraber sıvıyağı da ekleyerek iyice karıştıralım.
Fırınımızı 175 dereceye ayarlayıp, orta büyüklükteki fırın kabımızı hafifçe yağlayalım. Sonra kabaklı harcımızı kabımızın dibine boşaltarak yayalım. Sonra da hazırladığımız sosu kabaklı harcın üzerine dikkatlice boşaltalım ve ısınan fırının orta gözünde, 12-15 dakika kadar pişirelim. Sıcak olarak servise sunalım. Yanına da bir et yemeğini garnitür olarak koyabilirsiniz. Afiyet olsun.

SOSUN TARİFİ
Üzerinin sosu için derin bir tasın içinde, yoğurt, süt ve yumurtayı iyice çırpalım. Tuz ve karabiberini ekleyip, yine karıştıralım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Kabaklı Omlet (Frittata Di Zucchine)


MALZEMELER
4 adet orta boy ama ince kabak
6 adet yumurta
2 baş orta boy soğan
3 yemek kaşığı süt
½ demet maydanoz veya taze fesleğen
varsa ¼ tatlı kaşığı küçük hindistan cevizi rendesi (muskat)
6 yemek kaşığı parmesan peyniri rendesi veya eski kaşar rendesi
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Öncelikle soğanları ince ince ve halka halka doğrayalım. Maydanozu veya fesleğeni ince ince kıyalım. Kabakları yıkayıp, kurulayalım ve çok ince halkalar halinde doğrayalım.
Bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırıp, içine önce soğanları atalım ve orta ateşte 5 dakika, soğanlar sararıncaya kadar karıştırarak kavuralım. İçine kabakları atalım ve yine orta ateşte, kabaklar hafif kızarıp, yumuşayıncaya kadar 10 dakika birlikte kavuralım. Pişme sırasında kabakları sık sık karıştırmayı unutmayın. Daha sonra da ateşten alıp, 10 dakika soğumaya bırakalım.
Öte yandan derin bir karıştırma kabının içinde yumurtaları biraz çırpalım, içine sütü, ince ince kıydığımız fesleğen veya maydanozu, tuzu, karabiberi ve varsa küçük hindistan cevizi rendesini ilave edelim. Soğumuş olan kabak ve soğan karışımını da üzerine ekleyelim, rendelenmiş parmesan peynirinin 3 yemek kaşığını da ilave ederek birlikte karıştıralım.
Hemen hemen 20 cm. çapında bir tavaya kalan 2 yemek kaşığı zeytinyağını koyup, kızdıralım. İçine hazırladığımız karışımı döküp, bir spatula ile iyice yayalım. Kalan parmesan peyniri rendesini üzerine serpelim. Ateşi kısarak, hafif ateşte 15 dakika, omletin altı kızarıp, kenarları altın rengi almaya başlayıncaya kadar pişirelim.
Sonra bir tepsi ya da kapak yardımıyla omleti ters çevirip, altını da 10 dakika kadar pişirelim.
Kabaklı omleti soğuk olarak da dilimleyip, ekmeğin arasına tıpkı bir sandviç gibi yerleştirip servis yapabilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Kabaklı Peynirli Börek


MALZEMELER
2 Adet Yufka
2 Adet Kabak
2 Çorba Kaşığı Beyaz Peynir
1/2 Demet Dereotu
1 Adet Yumurta
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
2 Çorba Kaşığı Karabiber
2 Çorba Kaşığı Kaşarpeyniri Rendesi


HAZIRLANIŞI
2 adet kabağı rendeleyin. Suyunu sıkın. 2 Çorba kaşığı karabiberi karıştırın. 2 adet yufkayı dörde bölün. Her bir parçasına hazırladığınız harçtan doldurun. Gül biçiminde sarıp, yağlanmış tepsiye dizin.
Ayrı bir yerde 1 adet yumurta, 2 çorba kaşığı yoğurt ve 1 çorba kaşığı sıvı yağı çırpın. Bu karışımı tepsiye dizdiğiniz böreklerin üzerine sürün. 2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesini de böreklerin üzerine serpin. Isıtılmış 200 dereceli fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirip servis yapın.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Kabaklı Pide


MALZEMELER
yarım kilo ekmek hamuru
1 adet soğan
2 adet kabak
50 gr gravyer peyniri
1 demet maydanoz
zeytinyağ
1 adet etsuyu tableti
sarımsak
tuz, karabiber

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Kabakları yıkayıp uçlarını kesip halka şekilde yaklaşık 1 cm kalınlığında doğrayın. Soğanları soyun ve ince dilimleyin. Soyulmuş bir diş sarımsağı ayıklanıp yıkanmış maydanozla birlikte kıyın. Ikisini beraberce bir çorbakaşığı zeytinyağında, kısık ateşte, soğanla
çevirin. Sonra kabakları ilave edin. Tahta kaşıkla karıştırarak birkaç dakika kızartın.Ufaladığınız etsuyu tabletini, tuzu ve 2 çorbakaşığı suyu ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirmeye davam edin.
Bu arada hamuru düz bir zemine yaydıktan sonra zeytinyağıyla yağlanmış yuvarlak bir tepsiye döşeyin. Hamuru biraz esneterek tüm tepsiyi kaplamasını sağlayın . Üstüne zeytinyağı gezdirdikten sonra hazırlanmış kabakları yerleştirin. Biraz tuz ve karabiber serpin.
Pideyi önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 20 dakika bekletin. Çıkardıktan sonra üstüne rendelenmiş gravyer peyniri serpip yeniden birkaç dakika, peynir hafifçe kızarana kadar fırında bekletin. Sıcak sıcak veya soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Kabaklı Risotto (6 Kişilik)


MALZEMELER
300 gr. Pirinç (özel risotto pirinci önerilir)
500 gr. Dolmalık Kabak
2 Adet Soğan
40 cl. Et Suyu
30 cl. Sek Beyaz Şarap
60 gr. Tereyağ
200 gr. Toz Parmesan
4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Karabiber


HAZIRLANIŞI
Dolmalık kabakları küçük küçük doğrayın. 2 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun. Yarısını ayırın. Etsuyunu ısıtın. Kalan zeytinyağında soğanı kavurup pirinci ve kıyılmış dolmalık kabakları ilave edin. Sebzeleri 5 dakika tavada bekletin.
Etsuyunu ekleyerek beyaz şarabı ısıtın. Pirinci kıyılmış dolmalık kabaklarla birlikte suyunu çekene kadar 20 dakika pişirin. Tereyağ, 100 gr. parmesan peynirini ve karabiberi ekleyin. Kalan parmesanı alüminyum folyoya yayıp 180 derece fırında 3-4 dakika bekletin. Parmesanı folyodan soğumaya bırakın.
Servis tabağına risotto?yu yerleştirin. Sonra dolmalık kabakları ve dantel şeklindeki parmesanı üzerine ekleyin

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [10/129] Önceki 8 9 10 11 12 Sonraki