[Değiştir]
MALZEMELER
Kabaklı harç için;
1 kg. kabak (kalın ve iri olmasın. İnce, orta boylarını seçin)
1 su bardağı beyaz peynir (ezilip, püre haline getirilmiş)
Varsa: 1 demet dereotu (çok ince kıyılacak)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı sıvıyağı
HAZIRLANIŞI
Önce kabaklı harcımızı hazırlayalım. Kabağınız tazeyse hiç kabuklarını soymadan iyice yıkayalım. Saplarını kesip, ayıklayalım. İri parçalara bölüp bir tencereye yerleştirelim. Üzerine bir parmak çıkacak kadar su ilave edip, haşlanmaya bırakalım. İyice yumuşayan kabakları süzüp, sıcakken çatalla ezerek püre haline getirelim.
İçine beyaz peynir, varsa ince kıyılmış dereotu, tuz ve karabiberle beraber sıvıyağı da ekleyerek iyice karıştıralım.
Fırınımızı 175 dereceye ayarlayıp, orta büyüklükteki fırın kabımızı hafifçe yağlayalım. Sonra kabaklı harcımızı kabımızın dibine boşaltarak yayalım. Sonra da hazırladığımız sosu kabaklı harcın üzerine dikkatlice boşaltalım ve ısınan fırının orta gözünde, 12-15 dakika kadar pişirelim. Sıcak olarak servise sunalım. Yanına da bir et yemeğini garnitür olarak koyabilirsiniz. Afiyet olsun.
SOSUN TARİFİÜzerinin sosu için derin bir tasın içinde, yoğurt, süt ve yumurtayı iyice çırpalım. Tuz ve karabiberini ekleyip, yine karıştıralım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »