Kabaklı Omlet (Frittata Di Zucchine)

[Değiştir]

MALZEMELER
4 adet orta boy ama ince kabak
6 adet yumurta
2 baş orta boy soğan
3 yemek kaşığı süt
½ demet maydanoz veya taze fesleğen
varsa ¼ tatlı kaşığı küçük hindistan cevizi rendesi (muskat)
6 yemek kaşığı parmesan peyniri rendesi veya eski kaşar rendesi
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Öncelikle soğanları ince ince ve halka halka doğrayalım. Maydanozu veya fesleğeni ince ince kıyalım. Kabakları yıkayıp, kurulayalım ve çok ince halkalar halinde doğrayalım.
Bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırıp, içine önce soğanları atalım ve orta ateşte 5 dakika, soğanlar sararıncaya kadar karıştırarak kavuralım. İçine kabakları atalım ve yine orta ateşte, kabaklar hafif kızarıp, yumuşayıncaya kadar 10 dakika birlikte kavuralım. Pişme sırasında kabakları sık sık karıştırmayı unutmayın. Daha sonra da ateşten alıp, 10 dakika soğumaya bırakalım.
Öte yandan derin bir karıştırma kabının içinde yumurtaları biraz çırpalım, içine sütü, ince ince kıydığımız fesleğen veya maydanozu, tuzu, karabiberi ve varsa küçük hindistan cevizi rendesini ilave edelim. Soğumuş olan kabak ve soğan karışımını da üzerine ekleyelim, rendelenmiş parmesan peynirinin 3 yemek kaşığını da ilave ederek birlikte karıştıralım.
Hemen hemen 20 cm. çapında bir tavaya kalan 2 yemek kaşığı zeytinyağını koyup, kızdıralım. İçine hazırladığımız karışımı döküp, bir spatula ile iyice yayalım. Kalan parmesan peyniri rendesini üzerine serpelim. Ateşi kısarak, hafif ateşte 15 dakika, omletin altı kızarıp, kenarları altın rengi almaya başlayıncaya kadar pişirelim.
Sonra bir tepsi ya da kapak yardımıyla omleti ters çevirip, altını da 10 dakika kadar pişirelim.
Kabaklı omleti soğuk olarak da dilimleyip, ekmeğin arasına tıpkı bir sandviç gibi yerleştirip servis yapabilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »