Jöleli Meyve Tatlısı


MALZEMELER
1 paket pötibör bisküvi veya kedi dili
200 gr dondunılmuş vişne
100 gr kiraz şekerlemesi
1 kutu ananas jölesi
15O gr siyah üzüm
300 gr ananas
1 portakal
3 kivi
1 muz
2 yumurta

HAZIRLANIŞI
Meyveleri yıkayıp, soyduktan sonra küçük küçük doğrayın. Bisküvileri bir kek kalıbının altına dizin. Üzerine meyveleri yerleştirinn. Jöleyi paketteki tarifinine uygun olarak hazırlayın. Soğutup, meyvelerın üzerine dökün. Dolapta dondurun. Kalıbı ters çevirip, etrafını meyve dilimleriyle süsleyerek servıs yapın.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Jöleli, Şeftalili Tart


MALZEMELER
Tart hamuru:
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım limonun suyu
2 yemek kaşığı margarin (erimemiş)
1 çay kaşığı kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Tuz

Kreması için:
2 bardak süt
1 adet yumurtanın sarısı
6 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
1 paket tart jölesi
1 kavanoz şeftali kompostosu

HAZIRLANIŞI
Tart hazırlamak için margarin, yumurta, yoğurt, şeker, kabartma tozu, tuz ve alabildiği kadar un koyup sert bir hamur tutun. Yaptığınız hamuru yağlanmış fırın kabına yerleştirin. 175 derecelik fırında 10 dakika pişirin.
Yumurta sarısı, şeker ve unu çırpın, süt ilave edip karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Süt az gelirse şeftali kompostosu suyundan ilave edebilirsiniz. Kaynayınca tereyağı ve vanilyayı ekleyip, eritene kadar karıştırın. Soğuduktan sonra tartın üstüne dökün. Şeftalileri tartın üstüne güzelce yerleştirin. Jöleyi 2 bardak su ile kaynatıp ılınana kadar karıştırın. Kaşıkla şeftalilerin ve tartın üstüne döküp buzdolabında 2 saat bekletin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Jumbo Karides Sepeti


MALZEMELER
20 adet jumbo karides
4 adet marul yaprağı
1 adet domates
2 adet limon
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
1 adet soğan kabuğu
1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Büyük bir tencereye su ve tuz koyup, kaynatın. Su kaynadığı zaman tuz, sirke, soğan kabuğu ve karidesleri atın. Karideslerin rengi turuncu olana kadar haşlayın, süzüp, kabuk kısımlarını ayıklayın. Limon suyu ve zeytinyağını çırpıp karidesi bu sosa batırın. Halka biçiminde doğranmış domates ve yeşil salata yapraklarıyla servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [3/3] Önceki 1 2 3