[Değiştir]
MALZEMELER
Tart hamuru:
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım limonun suyu
2 yemek kaşığı margarin (erimemiş)
1 çay kaşığı kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Tuz
Kreması için:
2 bardak süt
1 adet yumurtanın sarısı
6 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
1 paket tart jölesi
1 kavanoz şeftali kompostosu
HAZIRLANIŞI
Tart hazırlamak için margarin, yumurta, yoğurt, şeker, kabartma tozu, tuz ve alabildiği kadar un koyup sert bir hamur tutun. Yaptığınız hamuru yağlanmış fırın kabına yerleştirin. 175 derecelik fırında 10 dakika pişirin.
Yumurta sarısı, şeker ve unu çırpın, süt ilave edip karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Süt az gelirse şeftali kompostosu suyundan ilave edebilirsiniz. Kaynayınca tereyağı ve vanilyayı ekleyip, eritene kadar karıştırın. Soğuduktan sonra tartın üstüne dökün. Şeftalileri tartın üstüne güzelce yerleştirin. Jöleyi 2 bardak su ile kaynatıp ılınana kadar karıştırın. Kaşıkla şeftalilerin ve tartın üstüne döküp buzdolabında 2 saat bekletin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »