MALZEMELER
250 gr. helva
1 paket krem şanti
1 bardak süt
4 adet yumurta
1 bardak şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı nescafe
10 yemek kaşığı hazır krema
1 paket vanilya
HAZIRLANIŞI
Krem şantiyle sütü çırpın. Dolapta bekletin.
Yumurtalarla şekeri 15 dakika mikserle karıştırın. Kakao, nescafe, krema ve vanilyayı ekleyin. 5 dakika daha çırpın. Hazırladığınız karışımı yavaş yavaş krem şantinin içine dökün.
Derin bir kabın içine streç film yayın. Hazırladığınız karışımın yarısını dökün. Buzluğa koyun. Koyulaşmaya başlayınca, tam ortasına gelecek şekilde helvayı yerleştirin. Kalan karışımı üzerine ilave edin. Buzlukta dondurun.
Ters çevirerek servis tabağına alın.
Hazırladığınız sosu parfenin yanına koyarak servis yapın.
SOSUN TARİFİKakao ile helvayı, blenderda sütle çırpın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet orta boy soğan (çok ince rendelenmiş veya robotta çekilmiş)
3 yemek kaşığı kayısı reçeli (ezilmemiş olacak) (veya 2 yemek kaşığı bal)
3 yemek kaşığı ketçap (veya 1,5 yemek kaşığı domates salçası)
3 yemek kaşığı soya sosu
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Eğer arzu ederseniz;
1 çay kaşığı köri baharatı da ilave edebilirsiniz, özellikle tavuğa çok yakışır.
HAZIRLANIŞI
6 adet orta boy tavuk göğsü veya 6 adet tavuk budu için önerilmiştir.
Derin ve yayvan bir karıştırma kabına tüm sos malzemelerini boşaltıp, çatalla iyice çırpalım.
Tavuklarımızı sos kabına atıp, her taraflarının sosa iyice bulaşmasını sağlayalım.
Orta harlı ateşte ızgara ya da barbeküde her tarafları iyice sararıp, kızarıncaya kadar 12-15 dakika pişirelim.
Tavukların pişip pişmediğini anlamak için, çatalın ucunu tavuklara batırın, eğer suyu kanlı gelirse pişmemiş demektir.
Üzerine dal şeklinde koyduğunuz dereotları ve tabağın kenarına dizdiğiniz limon dilimleriyle servise sunun.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı ketçap
3 yemek kaşığı mayonez
3 yemek kaşığı bal
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI
Derin ve yayvan bir karıştırma kabına tüm sos malzemelerini boşaltıp, çatalla iyice çırpalım.
Tavuklarımızı sos kabına atıp, her taraflarının sosa iyice bulaşmasını sağlayalım.
Orta harlı ateşte ızgara ya da barbeküde her tarafları iyice sararıp, kızarıncaya kadar 12-15 dakika pişirelim.
Tavukların pişip pişmediğini anlamak için, çatalın ucunu tavuklara batırın, eğer suyu kanlı gelirse pişmemiş demektir.
Üzerine dal şeklinde koyduğunuz dereotları ve tabağın kenarına dizdiğiniz limon dilimleriyle servise sunun.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı krema (hazır satılan çiğ süt kreması)
3 yemek kaşığı nar ekşisi
HAZIRLANIŞI
Derin ve yayvan bir karıştırma kabına tüm sos malzemelerini boşaltıp, çatalla iyice çırpalım.
Tavuklarımızı sos kabına atıp, her taraflarının sosa iyice bulaşmasını sağlayalım.
Orta harlı ateşte ızgara ya da barbeküde her tarafları iyice sararıp, kızarıncaya kadar 12-15 dakika pişirelim.
Tavukların pişip pişmediğini anlamak için, çatalın ucunu tavuklara batırın, eğer suyu kanlı gelirse pişmemiş demektir.
Üzerine dal şeklinde koyduğunuz dereotları ve tabağın kenarına dizdiğiniz limon dilimleriyle servise sunun.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI
Derin ve yayvan bir karıştırma kabına tüm sos malzemelerini boşaltıp, çatalla iyice çırpalım.
Tavuklarımızı sos kabına atıp, her taraflarının sosa iyice bulaşmasını sağlayalım.
Orta harlı ateşte ızgara ya da barbeküde her tarafları iyice sararıp, kızarıncaya kadar 12-15 dakika pişirelim.
Tavukların pişip pişmediğini anlamak için, çatalın ucunu tavuklara batırın, eğer suyu kanlı gelirse pişmemiş demektir.
Üzerine dal şeklinde koyduğunuz dereotları ve tabağın kenarına dizdiğiniz limon dilimleriyle servise sunun.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »