Her Çeşit Tavuk Eti İçin Terbiye Sos- Tarif II

[Değiştir]

MALZEMELER
3 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı ketçap
3 yemek kaşığı mayonez
3 yemek kaşığı bal
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber


HAZIRLANIŞI
Derin ve yayvan bir karıştırma kabına tüm sos malzemelerini boşaltıp, çatalla iyice çırpalım.
Tavuklarımızı sos kabına atıp, her taraflarının sosa iyice bulaşmasını sağlayalım.
Orta harlı ateşte ızgara ya da barbeküde her tarafları iyice sararıp, kızarıncaya kadar 12-15 dakika pişirelim.
Tavukların pişip pişmediğini anlamak için, çatalın ucunu tavuklara batırın, eğer suyu kanlı gelirse pişmemiş demektir.
Üzerine dal şeklinde koyduğunuz dereotları ve tabağın kenarına dizdiğiniz limon dilimleriyle servise sunun.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »