MALZEMELER
2 su bardağı kırmızı mercimek
1/2 su bardağı pirinç
2 adet limon suyu
1 çay bardağı haşlanmış nohut
4 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvı yağ
10 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Mercimek ve pirinci yeterli tuz ve su ilave ederek kaynatın, kaynamaya başlayınca nohutu ekleyin. Diğer taraftan limon suyunu hazırlayın ve sarımsakları dövün. Çorba 1-2 taşım kaynamaya başladığında limon suyunu ilave edin. Tencerenin altını kapatın. Ayrı bir kapta
sarımsakları kavurun. Nane ile beraber çorbaya ekleyin ve servis yapın.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 su bardağı kırmızı mercimek
Yarım su bardağı pirinç
2 adet limonun suyu
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
6 diş sarmısak
1 yemek kaşığı kuru nane
1 çay bardağı sıvıyağı
10 dal ıspanak
HAZIRLANIŞI
İlk olarak ıspanakları iyice yıkayalım ve suyunu süzdürelim. Sonra yapraklarını küçük küçük doğrayalım. Mercimek ve pirinci bir tencerede, yeterli tuz ve üzerine çıkacak kadar su ilave ederek kaynatalım. Kaynamaya başladığı zaman haşlanmış nohutları ilave edelim. Diğer yandan limonların suyunu sıkıp, sarmısakları havanda dövelim. Mercimek ve nohut, pirinç iyice yumuşadığında doğradığımız ıspanak yapraklarını ilave edelim. 12-15 dakika kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip, tencerinin altını kapatalım. Bir tavaya sıvıyağı koyalım ve dövülmüş sarmısakları sararana dek kavuralım. İçine bir yemek kaşığı kuru nane ekleyip, ateşten alalım. Bu karışımı çorbanın üzerine gezdirelim ve çorbamızı sıcak sıcak servise sunalım.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 kg balık
1 kahve fincanı zeytinyağı
1,5 adet limon
1 yemek kaşığı un
2 adet yumurta
Tuz
HAZIRLANIŞI
Kılçığı kolay ayıklanabilen herhangi bir mevsim balığıyla (büyük balıklar tercih etmekte yarar var) ekşili balığımızı yapmaya başlayalım. Önce balıklarımızı ayıklayalım, yıkayıp, süzdürelim. Bir tavaya alıp üzerine sıvıyağı, limonların suyunu ve tuzu ekleyip pişirelim. Pişen balıkları el kevgiriyle süzerek bir tabağa alalım. Ayrı bir kapta unu suyla ezelim. Yumurtaları çırpıp ekleyelim. Balığın tencerede kalan suyu soğuyunca bir karışımı ekleyerek karıştıralım. Boza kıvamına gelince, balıkların üzerine dökelim ve servis yapalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 çorba kaşığı domates salçası
1/2 su bardağı buğday yarması
2 diş sarmısak, dövülmüş
1 çorba kaşığı tuz
1/2 kg semiz otu
8 su bardağı su
kuru nane
kırmızı biber
1 limonun suyu
HAZIRLANIŞI
Sekiz su bardağı suya bir çorba kaşığı tuz atıp, kaynatın. Kaynayınca içine mercimek ve yarmayı katıp, bir saat kadar pişirin. Daha sonra buna ayıklanmış semiz otu, salça, nane, kırmızı biber ve limon suyunu ilave edip, 10 dakika daha kaynatın. İki diş dövülmüş sarmısağı da kattıktan sonra servis yapın.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
750 gr. kuzu gerdanı
12 su bardağı su
1 tatlı kaşığ tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Terbiye İçin;
4 yemek kaşığı un (tepeleme)
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 adet limonun suyu
1 adet yumurta
HAZIRLANIŞI
Eti ve 10 su bardağı suyu bir tencereye koyup, kaynamaya bırakın. Suyun üstünde oluşan köpükleri bir kepçe veya kaşıkla alın. Su kaynayınca ateşi kısın ve orta ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Etler yumuşamaya başlayınca tuzunu ilave edin. İyice pişince, tel süzgeçte süzün, suyunu bir kapta saklayın. Etleri soğutup, kemiklerini temizleyin ve küçük parçalar halinde didikleyin veya bıçakla ince ince doğrayın.
Et suyunu tekrar ateşe koyup kaynatın. Çukur bir kapta un, suyu ve kaymağı alınmış yoğurt, yumurta ve limon suyunu çırpın. 2 su bardağı suyu azar azar içine katın ve pütürsüz bir sıvı haline gelene kadar karıştırın. Kaynamakta olan et suyuna bu karışımı yavaş yavaş ilave edin ve bir taşım kaynatın. Sonra bunu tel süzgeçten süzerek başka bir tencereye alın. Böylece oluşabilecek hamur topaklarını ayırmış olursunuz. Sonra etleri çorbaya ekleyip, karıştırın ve tencereyi ateşe koyun. Kaynayınca ateşten alın.
Bir tavada erittiğiniz tereyağına toz kırmızı biberi katın ve çorbanın üstüne gezdirip, sofraya getirin.
Yemekçinin notu: Gerdan eti yerine kemikli kuzu eti de kullanabilirsiniz. Yoğurdun ekşi olmamasına dikkat edilmelidir. Süzme yoğurt kullanırsanız daha iyi olur.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »