Ekşili Balık (Agristada De Pişkado)

[Değiştir]

MALZEMELER
1 kg balık
1 kahve fincanı zeytinyağı
1,5 adet limon
1 yemek kaşığı un
2 adet yumurta
Tuz

HAZIRLANIŞI
Kılçığı kolay ayıklanabilen herhangi bir mevsim balığıyla (büyük balıklar tercih etmekte yarar var) ekşili balığımızı yapmaya başlayalım. Önce balıklarımızı ayıklayalım, yıkayıp, süzdürelim. Bir tavaya alıp üzerine sıvıyağı, limonların suyunu ve tuzu ekleyip pişirelim. Pişen balıkları el kevgiriyle süzerek bir tabağa alalım. Ayrı bir kapta unu suyla ezelim. Yumurtaları çırpıp ekleyelim. Balığın tencerede kalan suyu soğuyunca bir karışımı ekleyerek karıştıralım. Boza kıvamına gelince, balıkların üzerine dökelim ve servis yapalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »