[Değiştir]
MALZEMELER
750 gr. kuzu gerdanı
12 su bardağı su
1 tatlı kaşığ tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Terbiye İçin;
4 yemek kaşığı un (tepeleme)
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 adet limonun suyu
1 adet yumurta
HAZIRLANIŞI
Eti ve 10 su bardağı suyu bir tencereye koyup, kaynamaya bırakın. Suyun üstünde oluşan köpükleri bir kepçe veya kaşıkla alın. Su kaynayınca ateşi kısın ve orta ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Etler yumuşamaya başlayınca tuzunu ilave edin. İyice pişince, tel süzgeçte süzün, suyunu bir kapta saklayın. Etleri soğutup, kemiklerini temizleyin ve küçük parçalar halinde didikleyin veya bıçakla ince ince doğrayın.
Et suyunu tekrar ateşe koyup kaynatın. Çukur bir kapta un, suyu ve kaymağı alınmış yoğurt, yumurta ve limon suyunu çırpın. 2 su bardağı suyu azar azar içine katın ve pütürsüz bir sıvı haline gelene kadar karıştırın. Kaynamakta olan et suyuna bu karışımı yavaş yavaş ilave edin ve bir taşım kaynatın. Sonra bunu tel süzgeçten süzerek başka bir tencereye alın. Böylece oluşabilecek hamur topaklarını ayırmış olursunuz. Sonra etleri çorbaya ekleyip, karıştırın ve tencereyi ateşe koyun. Kaynayınca ateşten alın.
Bir tavada erittiğiniz tereyağına toz kırmızı biberi katın ve çorbanın üstüne gezdirip, sofraya getirin.
Yemekçinin notu: Gerdan eti yerine kemikli kuzu eti de kullanabilirsiniz. Yoğurdun ekşi olmamasına dikkat edilmelidir. Süzme yoğurt kullanırsanız daha iyi olur.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »