Düğür


MALZEMELER
1 su bardağı ince bulgur (düğür)
1 kaşık salça
2 adet sivri biber
1 adet soğan
6 bardak et suyu
tuz
pul biber

HAZIRLANIŞI
6 su bardak et suyu ile bir bardak ince bulguru beraber tencereye koyup ince bulgur pişene kadar kaynatın. Suyu azalırsa su ilave edebilirsiniz. Diğer tarafta yağı eritip daha önceden ufak doğradığınız soğanı, yeşil biberi hafifçe kavurup, salça, pul biber ekleyip, kaynayan çorbaya ilave edin. İsteğe göre nane de ilave edebilirsiniz.Tuz ilave edip ocaktan indirebilirsiniz.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »

Düğürcek Aşı


MALZEMELER
1 su bardağı düğürcek (ince bulgurun daha incesi)
4 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı pekmez ya da 1 su bardağı ılık süt

HAZIRLANIŞI
Tencereye su, tuz, yağ ve düğürcek koyarak, karışım iyice lapa oluncaya kadar pişirin. Düğürcekler pişince ateşten alıp, servis tabağına yerleştirin. Yemeden önce üzerine ılıtılmış pekmez veya ılıtılmış süt dökün.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Dünür tatlısı


MALZEMELER
3 çay bardağı süt
2 poşet kremşanti
2 paket hazır beze
3 yumurta
100 gr. çikolata rendesi
Çok az tuz

HAZIRLANIŞI
Önce bezeler bir tasa kırılır. Üç yumurtanın akına bir fiske tuz atılarak köpük haline gelinceye kadar (önce yavaş sonra hızlı olarak) mikserle çırpılır. Daha sonra kremşanti üzerindeki tarife göre hazırlanır. Şantinin üzerine yumurta sarıları eklenerek yavaş yavaş aynı yöne doğru yedirilinceye kadar karıştırılır. Daha sonra yumurta akları da ilave edilerek aynı şekilde karıştırılır. Sonra hepsi bezelerin içine dökülerek iyice karıştırılır. Sonra streç film serilmiş bir tasa karışımın yarısı dökülür. Kalan yarısına kakao ve çikolata rendesinin yarısı ilave edilerek bu da beyaz karışımın üzerine dökülür. Sonra streç kapatılarak buzluğa atılır. Birgün buzlukta bekletilip çıkarılınca taba ters çevrilir. Üzerine çikolata rendesi dökülerek servis yapılır.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Dürme / Bolu-Mengen


MALZEMELER
Krep Hamuru İçin;
2 adet yumurta
150 gr. un
1 su bardağı süt

İç Harcı İçin;
200 gr. kıyma
2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı salça
3 adet domates
2 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı su

Kreplerin Üzeri İçin;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

HAZIRLANIŞI
Derin bir kaseye unu koyup, 2 yumurtayı içine kırıp, karıştırıyoruz ve sütü yavaş yavaş yediriyoruz. Böylece hazırladığımız krep hamurunu bir tarafta dinlenmeye bırakıyoruz.
Diğer tarafta bir sahanda veya tencerede yağı eritip, ince ince doğranmış soğanı iyice sarartıyoruz. Sonra kıymayı, tavla zarı doğranmış domatesi, salçayı ilave edip karıştırıyoruz. İçine 1 su bardağı kadar su, tuz, karabiber ekleyip, 5 dakika daha kaynatıyoruz. Kıymalı harcımız suyunu çekince, çok ince kıyılmış maydanozu ekleyip, yine karıştırıyoruz ve altını hemen söndürüyoruz.
Bir tarafta dinlenen krep hamurundan bir kahve fincanı dolusu alıp, teflon bir tavada önlü arkalı pişiriyoruz. Bu şekilde tüm krepleri hazırlayıp, bir tabakta üst üste diziyoruz.
Daha sonra bu kreplerin içine yaptığımız iç harcından koyarak, rulo halinde sarıp, dürüm yapıyoruz. Sonra bütün krepleri bir tepsiye yanyana diziyoruz. Bıçakla her bir krepin üstünü boylu boyunca, 2 cm derinliğinde yarıyoruz. Kreplerin yarılan kısımlarının üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip, 5-7 dakika fırının ızgarasında, peynir eriyinceye kadar ızgara ediyoruz.
Aynur Hayırlı/Ankara

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Düş Bahçesi


MALZEMELER
250 gr. köftelik kıyma
1 yemek kaşığı margarin
2 su bardağı tel şehriye
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 adet kuru soğan
Tuz

HAZIRLANIŞI
Tencerede margarini eritip tel şehriyeyi içine atın. Şehriye pembeleşmeye başlayınca içine bezelyeyi ilave edip, 2 bardak su katın. Tuz serpip, kısık ateşte pişirin.
Kıymaya rendelenmiş soğan ve tuz atıp, iyice yoğurun. Karışımdan misket köfteler yapıp, yağsız teflon tavada sallayarak pişirin. Köfteleri pilavın üstüne döşeyerek servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [25/26] Önceki 23 24 25 26 Sonraki