Dürme / Bolu-Mengen

[Değiştir]

MALZEMELER
Krep Hamuru İçin;
2 adet yumurta
150 gr. un
1 su bardağı süt

İç Harcı İçin;
200 gr. kıyma
2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı salça
3 adet domates
2 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı su

Kreplerin Üzeri İçin;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

HAZIRLANIŞI
Derin bir kaseye unu koyup, 2 yumurtayı içine kırıp, karıştırıyoruz ve sütü yavaş yavaş yediriyoruz. Böylece hazırladığımız krep hamurunu bir tarafta dinlenmeye bırakıyoruz.
Diğer tarafta bir sahanda veya tencerede yağı eritip, ince ince doğranmış soğanı iyice sarartıyoruz. Sonra kıymayı, tavla zarı doğranmış domatesi, salçayı ilave edip karıştırıyoruz. İçine 1 su bardağı kadar su, tuz, karabiber ekleyip, 5 dakika daha kaynatıyoruz. Kıymalı harcımız suyunu çekince, çok ince kıyılmış maydanozu ekleyip, yine karıştırıyoruz ve altını hemen söndürüyoruz.
Bir tarafta dinlenen krep hamurundan bir kahve fincanı dolusu alıp, teflon bir tavada önlü arkalı pişiriyoruz. Bu şekilde tüm krepleri hazırlayıp, bir tabakta üst üste diziyoruz.
Daha sonra bu kreplerin içine yaptığımız iç harcından koyarak, rulo halinde sarıp, dürüm yapıyoruz. Sonra bütün krepleri bir tepsiye yanyana diziyoruz. Bıçakla her bir krepin üstünü boylu boyunca, 2 cm derinliğinde yarıyoruz. Kreplerin yarılan kısımlarının üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip, 5-7 dakika fırının ızgarasında, peynir eriyinceye kadar ızgara ediyoruz.
Aynur Hayırlı/Ankara

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »