Dalyan Köfte

[Değiştir]

MALZEMELER
1 kg köftelik kıyma
1 su bardağı bezelye (konserve)
1 adet kuru soğan
3 dilim bayat ekmek
2 dilim havuç (ince doğranmış)
6-7 dal maydanoz
8 adet yumurta (4?ü haşlanmış)
1 yemek kaşığı tereyağı

HAZIRLANIŞI
Kıyma buzdolabında beklerken, havuçların üstünü kazıyıp, yıkayın ve bütün olarak haşlayın. Bu arada yumurtaları da katı olarak haşlayın (8 dakika yeterli). Sonra ekmek dilimlerini ıslatıp, iyice sıkın. Soğanı incecik kıyın ve hepsini büyük bir kaseye alın. Maydanozları bol suyla yıkayıp, kalın saplarını ayırın ve ince kıyarak kaseye ekleyin. İki yumurtanın akını ayırıp, diğer 2 yumurtayla birlikte kıymalı harca katın. Tuzunu, karabiberini ekip, iyice yoğurun. Süzdüğünüz bezelyeleri karışıma ekleyip, hafifçe yoğurarak, her tarafa eşit olarak dağılımını sağlayın.

Bir fırın tepsisine yağlı kağıt yayın. Üzerine iyice yoğurduğunuz kıymayı alın. Ellerinizi ıslatarak kıymayı iki santimetre kalınlığında dikdörtgen biçiminde yayın. Tam ortadan boylamasına haşlanmış havuçları yerleştirin. Üzerine bütün olarak soyduğunuz yumurtaları, yine boylamasına dizin. Yanlardaki kıymayı üzerine uç uca gelecek biçimde kapatın. Birleşme yerlerini elinizle kaynaştırın ve bu bölümü çevirerek alta getirin. Köpürttüğünüz yumurta aklarını rulonun üstte kalan bütün yüzeyine sürün. Birkaç yerine fındık kadar tereyağı koyup, 170 derecede ısıttığınız fırında, köfte kızarıncaya dek (yaklaşık 45-50 dakika) pişirin. Dilimleyerek sıcak sıcak servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »