MALZEMELER
2.5 kg dana rosto
1 su bardağı et suyu
2 soğan, kıyılmış
1 kereviz,kıyılmış
1 defne yaprağı
1 dış sarmısak, kıyılmış
1 su bardağı bira
10 kişilik
HAZIRLANIŞI
Bütün malzemeleri beraberce yoğurup, karıştırın. Bu karışımı dana rostonun üzerine döküp yaklaşık sekiz saat kadar buzdolabında saklayın.
Daha sonra eti bir kabın içine koyup 4 saat kadar pişirip servis yapın.
Kategori: Et Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 kg dana sokum
1/2 tatlı kaşığı curry
2 çorba kaşığı margarin
4-5 beş diş doğranmış sarmısak
1/2 su bardağı kırmızı şarap
1 su bardağı domates suyu
1/4 su bardağı un
1/2 tatlı kaşığı kekik
yenibahar
karabiber
tuz
tarçın
HAZIRLANIŞI
Eti derince bir çelik tencerede çevirerek kızartın. Baharatları ilave edin. Diğer malzemer ile, kapağı sıkıca kapalı olarak, hafif ateşte iki buçuk saat pişirin. Üzerine sos döküp, servis yapın.
Sosun hazırlanışı :
Etin suyu ayrı bir kaba alın. Yarım bardak soğuk suda unu iyice karıştırın, et suyuna katıp pişirin.
Kategori: Et Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
4 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI
İlk olarak pirinci yıkayıp, süzelim. Eğer sert bir pirinçse 1-2 saat suda bekletelim. Öte yandan bir tencerede su kaynatalım ve yıkayıp, süzdüğümüz pirinçleri içine ekleyelim. Pirinçler kaynayıncaya dek orta, kaynadıktan sonra da kısık ateşte pişmeye bırakalım. Pilavın üzeri delik delik olunca, tereyağını bir tavada eritelim ve pilavın üzerine dağlayalım. Karabiber serperek hafifçe karıştırıp, havalandıralım. Sıcak servis edelim.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
300 gr pirinç
300 gr midye
300 gr karides
200 gr bezelye
1 küçük soğan
1 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı toz şeker
6 sap kereviz
maydanoz
sirke
sıvı yağ
un
tarçın
HAZIRLANIŞI
Pirinci çok diri kalacak şekilde haşlayıp, süzün. Karidesleri ve midyeleri (dondurulmuş değilse), şeker ve sarımsakla suda haşlayıp kabuklarını soyun ve haşlanmış pirince ilave edin, daha sonra da bu karışıma doğranmış kereviz saplarını ve haşlanmış bezelyeyi katın. Maydanozu ince ince kıyıp üstüne serpiştirin. Diğer yanda rendelenmiş soğanı, sirke, tuz, yağ, biber, tarçın ile karıştırarak sos hazırlayın ve salatanın üzerine döküp servis yapın.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 Çorba kaşığı hardal tohumu
1 Çorba kaşığı hardal
1 Çay bardağı bira
1 Çorba kaşığı sirke
1 Adet soğan
3 Çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
HAZIRLANIŞI
Hardal tohumunu havanda dövün
Derin bir kabın içerisinde tüm malzemeleri karıştırıp, yağı ilave edin
Kategori: Soslar.
Yukarı Git »