MALZEMELER
1 su bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı pilavlık bulgur
2 su bardağı enine ince doğranmış taze fasulye
3 adet domates
3 adet yeşil biber
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
6 su bardağı et suyu veya 3 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma
2 yemek kaşığı tereyağı
Yeterince tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kuru reyhan
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye bir yemek kaşığı tereyağını bırakın, ince doğranmış soğanları hafifçe kavurun, sararınca salça, kavrulmuş kıyma, ince doğranmış yeşil biber, küp doğranmış domatesi katın, kaşıkla çevirin. Et suyu ilave edin. Kaynayınca suyun içine mercimek, bulgur, fasulye, tuz ekleyerek pişinceye kadar kaynatın. Sebze çorbası kıvamında olması gerekir. Üstüne kızdırılmış tereyağına katılan reyhan, kırmızı toz biber gezdirerek servise sunun.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
½ kg. taze fasulye (yöresel adı baduç)
1 adet iri kuru soğan
2 adet yeşil biber
3 adet domates
2 adet yumurta
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı margarin veya sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
İnce doğranmış soğan geniş bir tencereye koyulan yağda iyice sararana dek kavrulur. Doğranmış yeşil biber rendelenmiş domates, tuz, karabiber ilave edilir. Kaynamaya başlayınca enlemesine 1-1,5 cm eninde doğranmış yeşil fasulyeler eklenir. Fasulyeler iyice yumuşayıp, pişince yumurtalar üzerine kırılır ve karıştırılır. Yumurtalar da pişince sıcak olarak servise sunulur.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
6 yemek kaşığı yeşil mercimek
1 bardak doğranmış taze fasulye
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı salça
5 bardak su veya et suyu
6 yemek kaşığı bulgur
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
HAZIRLANIŞI
Yeşil mercimekleri 1 saat ılık suda ıslatın. Kaynayan suda 5 dakika haşlayın. Suyunu süzün.
Fasulyeleri küp küp doğrayın.
Mercimekleri yağ ile birlikte 2 dakika soteleyin. Salçasını koyup, karıştırın. Suyu ilave edin. Tuzu ve karabiberi atın. Kaynatın. Bulgur ve fasulyeleri ekleyip, 25 dakika pişirin.
Kırmızı biberle tereyağını kızdırıp, üzerine gezdirin. Servise hazırlayın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 kişilik
1 lt süt
2 adet dövülmüş damla sakızı
75 gr kırık pirinç
1 tatlı kaşığı limon suyu
150 gr toz şeker
100 gr kaymak
tuz
HAZIRLANIŞI
Bir kaba pirinci ve 1,5 su bardağı su koyarak suyunu çeken kadar haşlayın ve süzün. Tuz, sakız, haşlanan pirinç ve sütü karıştırın. Sütlaç lapamsı bir hal alana dek pişirin. Bekletmeden kaselere alın. Başka bir tencerey 1/2 su bardağı su, toz şeker ve limon suyunu karıştırın. Koyuca bir şurup kıvamına gelene kadar karıştırarark pişirin. Soğumaya bırakın. Şerbet soğuyunca iyice soğuyan sütlacın üzerine dökün ve kaymakla beraber servis yapın.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 bağ roka
2 adet domates
100 gr rende beyaz peynir
2 diş sanmsak
2 çorba kaşığı balzamik sirke sosu
HAZIRLANIŞI
Roka ve domatesi ince doğrayın. Sızma zeytinyağını sarımsaklı balzamik sosla karıştırın.
Üzerine rende beyaz peyniri ile servise sunun.
Kategori: Mezeler - Ordövrler.
Yukarı Git »