Bademli Tart


MALZEMELER
4 adet yumurta
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı viski
200 gr çekilmiş badem
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı portakal suyu

HAZIRLANIŞI
Yumurta sarılarını bir su bardağı şeker ve vanilya ile çırpın. Bademler, un ve köpürtülmüş yumurta aklarını da ilave edip, tart kalıbına dökün. Orta hararette pembeleşinceye dek pişirin. Fırından çıkınca biraz bekletip üzerine, viski, portakal suyu ve şekerli karışımı gezdirin. Üzerine alüminyum folyo örtüp, buzdolabında bir gün bekletin.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Bademli Tavuk


MALZEMELER
4 adet tavuk göğsü
2 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı toz zencefil
2 diş dövülmüş sarmısak
1 adet orta boy uzun havuç
2 adet (sap) pırasa
2 su bardağı dolusu soya filizi
Yarım su bardağı kabukları soyulmuş iç badem
5 yemek kaşığı sıvıyağı
Yarım çay kaşığı buğday nişastası
Yarım su bardağı su
1 çay kaşığı tuz*

HAZIRLANIŞI
Önce tavukları parmak kalınlığında ince şeritler halinde kesin. Sonra derin ve geniş bir kaseye; soya sosu, sirke, toz şeker, toz zencefil, dövülmüş sarmısağı koyarak karıştırın. Şimdi de şerit tavukları bu sosun içine aktarıp, iyice harmanlayın ve bir kenarda beklemeye bırakın.
Bir taraftan da havuç ve pırasayı çok ince, kibrit çöpü formunda dilimleyin.
Öte yandan iç bademleri 1 yemek kaşığı sıvıyağ koyduğunuz bir tavada, iyice sararıncaya kadar 3-4 dakika kavurun, bırakın.
Bir başka büyük tavaya, mümkünse wok tavaya 4 yemek kaşığı sıvıyağı aktarın. Yağ kızınca içine soslu tavukları koyarak, çok yüksek ateşte sürekli karşıtırarak 1-2 dakika kavurun ve delikli bir el süzgeciyle tavukları süzdürerek bir kaba alın. Hemen bu kızgın yağın içine, soya filizi doğranmış sebzeleri ekleyip, yine yüksek ateşte 2-3 dakika kadar kavurup, tuzunu ekleyin.
Şimdi son aşamada kızaran etleri ve kızaran bademleri bu sebzelerin içine aktarın. Üzerine yarım su bardağı suyla ezip karıştırdığınız nişastayı ilave edin ve yemek kaynamaya başladıktan 5-6 dakika sonra da ocaktan alın. Yanında sirkeli suda haşlanmış pirinç lapasıyla servise sunun.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Bademli ve Kaşar Peynirli Karışık Sebze (4 Kişilik)


MALZEMELER
800 gr Patates
200 gr Bezelye
1 Adet Soğan
100 gr Jambon
1 Adet Mozzarella ya da Dil Peyniri
4 Adet Domates
60 gr Badem
Maydanoz
Etsuyu
Rendelenmiş Parmesan Peyniri Veya Eski Kaşar
Tereyağı
Tuz, Karabiber


HAZIRLANIŞI
Bir tavaya koyduğunuz 20 gr (1 Çorba kaşığından biraz fazla) tereyağında, doğranmış soğanı öldürün. Bezelyeleri tuzunu ve karabiberini ekleyip birkaç dakika karıştırarak pişirin Patatesleri yıkayıp soyduktan sonra ince ince dilimleyin. Yağladığınız bir fırın tepsisinin dibine ilk patates katını dizin
Üstüne bezelyelerin yarısını, dilimlenmiş mozzarelle ya da dil peynirinin yarısını, küp şeklinde doğranmış domates ve jambonun yarısını döşeyin.
Tuz, karabiber ilave ettikten sonra ikinci patates katını dizin. Diğer malzemelerin kalanını da aynı sırayla koyup işlemi bitirin. Tüm yüzeyini 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz, ince dilimlenmiş badem ve 2 çorba kaşığı parmesan peyniri ya da eski kaşar rendesiyle kaplayın.
Tüm malzemenin üstüne 4 kepçe etsuyu döktükten sonra kabı, önceden ısıttığınız 180 derecelik fırına verin. 45 dakika sonra çıkarıp aynı kapta servis yapın.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »

Bademli ve Üzümlü Pilav


MALZEMELER
400 gr Pirinç
100 gr margarinEvin
50 gr Badem
50 gr Kuru üzüm(Sultani)
1 tatlı kaşığı Tuz
2 bardak Et suyu


HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın. Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kadar tuzlu ılık su ilave edin. Bunun için 1 çorba kaşığı tuz kullanın. Pirinci 2 saat ıslatın. Bu sürenin sonunda bir süzgece aktarıp, süzülmeye bırakın.
Bademi küçük bir kaba koyun. Üzerini örtecek kadar su ilave edin. Orta ateşte birkaç dakika kaynatın. Kabı ateşten alıp, suyu süzün. Bademlerin üzerinden soğuk su geçirin. Kabuklarını soyup, atın. Badem içlerini bir kenarda saklayın.
Kuru üzümü ayıklayın. Küçük bir kaba koyun. Üzerini örtecek kadar su koyup, bekletin.
Küçük bir sahanda yağın beşte birini, orta ateşte eritin. Yağ kızınca ayıklanmış badem içlerini koyup, bir kaşıkla sık sık karıştırarak, birkaç dakika, bademler sararıncaya kadar pişirin. Kabı ateşten alın.
Et suyunu bir taşım kaynatıp, bir kenara alın. Kalan 80 gram yağı orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca, bademleri pişirdiğiniz sahandaki yağı da süzdürerek ilave edin. Kızgın yağa pirinci ilave edip, bir kevgirle sık sık karıştırarak, 8-10 dakika kavurun. Kalan 2 tatlı kaşığı tuz ve sıcak et smıınu ilave edin. 2-3 dakika kavnamaya bırakın. Kevgirle birkaç kere karıştırın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Ateşi iyice kısın. Pirinci 10 dakika pişirin.
Bu arada kuru üzümü süzün. Pirinç 10 dakika pişince tencerenin kapağını açın. Süzülmüş üzüm ve kavrulmuş bademleri ilave edin. Kevgirle birkaç kere karıştırın. Tencerenin kapağını tekrar sıkı sıkı örtün.
Yine kısık ateşte, pirinci 8-10 dakika daha, suyunu iyice çekinceye kadar pişirin. Ocağı kapatın. Tencerenin kapağını açıp, pilavın üzerine temiz bir bez örtün. Kapağı tekrar kapatın. Bademli ve üzümlü pilavı, bu şekilde ocak üzerinde 15-20 dakika demlendirin.

Kategori: Pilavlar.

Yukarı Git »

Bademli veya Antep Fıstıklı Pilav


MALZEMELER
5 su bardağı baldo pirinç
1 yemek kaşığı tuz (pirinci ıslatmak için)
200 gr. kabuksuz, tuzsuz badem
veya kabuksuz antep fıstığı
4 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
3 tatlı kaşığı toz şeker
6 su bardağı tavuk suyu

HAZIRLANIŞI
Ayıklanmış pirinci bir kaba koyun, üstünü örtecek kadar sıcak su ve 1 yemek kaşığı tuz ilave edin ve yarım saat bekletin. Pilavı pişireceğiniz tencereye yağı koyup bademleri veya antep fıstıklarını hafif rengi dönünceye kadar kavurun. Sonra delikli kepçeyle bir tabağa çıkarın.
Aynı yağın üzerine tereyağını ilave edip eritin, içine pirinci koyun. Orta hararetli ateşte pirinci tahta bir kaşıkla dikkatlice karıştırarak kavurun. Pirinçlerin kırılmamasına özen gösterin. Kavrulmuş bademleri veya antep fıstıklarını da ilave edip karıştırın, tuzu, şekeri ve kaynamış tavuk suyunu ekleyip, bir sefer daha karıştırdıktan sonra, tencerenin kapağını kapatın, kaynayınca hemen ateşi kısıp, suyunu çekinceye kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Pilavın üzerinde göz göz delikler oluştuğunda pişmiş demektir. Tencereyi ateşten alarak kapağını açmadan 10 dakika dinlendirmeye bırakın. Pilavı bir kevgir veya tahta kaşık yardımı ile dikkatlice karıştırın. Kapağını kapatıp, 5 dakika bekletin. Domates ve maydanozla süsleyerek sunabilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [5/66] Önceki 3 4 5 6 7 Sonraki