[Değiştir]
MALZEMELER
6 yemek kaşığı yeşil mercimek
1 bardak doğranmış taze fasulye
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı salça
5 bardak su veya et suyu
6 yemek kaşığı bulgur
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
HAZIRLANIŞI
Yeşil mercimekleri 1 saat ılık suda ıslatın. Kaynayan suda 5 dakika haşlayın. Suyunu süzün.
Fasulyeleri küp küp doğrayın.
Mercimekleri yağ ile birlikte 2 dakika soteleyin. Salçasını koyup, karıştırın. Suyu ilave edin. Tuzu ve karabiberi atın. Kaynatın. Bulgur ve fasulyeleri ekleyip, 25 dakika pişirin.
Kırmızı biberle tereyağını kızdırıp, üzerine gezdirin. Servise hazırlayın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »