[Değiştir]
MALZEMELER
4 adet tavuk göğsü
2 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı toz zencefil
2 diş dövülmüş sarmısak
1 adet orta boy uzun havuç
2 adet (sap) pırasa
2 su bardağı dolusu soya filizi
Yarım su bardağı kabukları soyulmuş iç badem
5 yemek kaşığı sıvıyağı
Yarım çay kaşığı buğday nişastası
Yarım su bardağı su
1 çay kaşığı tuz*
HAZIRLANIŞI
Önce tavukları parmak kalınlığında ince şeritler halinde kesin. Sonra derin ve geniş bir kaseye; soya sosu, sirke, toz şeker, toz zencefil, dövülmüş sarmısağı koyarak karıştırın. Şimdi de şerit tavukları bu sosun içine aktarıp, iyice harmanlayın ve bir kenarda beklemeye bırakın.
Bir taraftan da havuç ve pırasayı çok ince, kibrit çöpü formunda dilimleyin.
Öte yandan iç bademleri 1 yemek kaşığı sıvıyağ koyduğunuz bir tavada, iyice sararıncaya kadar 3-4 dakika kavurun, bırakın.
Bir başka büyük tavaya, mümkünse wok tavaya 4 yemek kaşığı sıvıyağı aktarın. Yağ kızınca içine soslu tavukları koyarak, çok yüksek ateşte sürekli karşıtırarak 1-2 dakika kavurun ve delikli bir el süzgeciyle tavukları süzdürerek bir kaba alın. Hemen bu kızgın yağın içine, soya filizi doğranmış sebzeleri ekleyip, yine yüksek ateşte 2-3 dakika kadar kavurup, tuzunu ekleyin.
Şimdi son aşamada kızaran etleri ve kızaran bademleri bu sebzelerin içine aktarın. Üzerine yarım su bardağı suyla ezip karıştırdığınız nişastayı ilave edin ve yemek kaynamaya başladıktan 5-6 dakika sonra da ocaktan alın. Yanında sirkeli suda haşlanmış pirinç lapasıyla servise sunun.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »